Народу України у Польщі вручили нагороду «Лицар свободи»

Народу України у Польщі вручили нагороду «Лицар свободи»

4 Жовтня 2022
1549
4 Жовтня 2022
21:31

Народу України у Польщі вручили нагороду «Лицар свободи»

1549
Цю відзнаку отримала перша леді Олена Зеленська.
Народу України у Польщі вручили нагороду «Лицар свободи»
Народу України у Польщі вручили нагороду «Лицар свободи»

Перша леді України Олена Зеленська у Польщі від імені народу України отримала нагороду «Лицар свободи». Вручення відбулося під час Варшавського безпекового форуму, повідомляє з посиланням на власного кореспондента «Укрінформ».

Під час церемонії прем'єр-міністр Литви Інґріда Шимоніте відзначила, що Україна довела, що й друга армія світу може  виявитися неспроможною перед мужністю та сміливістю волелюбного народу. «Ті, хто волів заплющувати очі, зараз чітко бачать, що українці стоятимуть за кожен дюйм своєї території, за право кожної дитини в Україні зростати на вільній і незалежній Батьківщині, що Україна зрештою переможе в цій війні», – сказала Інґріда Шимоніте.

Приймаючи у нагороду шаблю, що є точною реплікою зброї генерала Казимира Пуласького, борця за свободу народів Польщі та США у 18 столітті, перша леді відзначила: «Відчуття, що ти тримаєш відображення лицарського духу самої Польщі».

Також Олена Зеленська подякувала польському народові: «Ви даєте нам духовну зброю щодня. Є один старий польський девіз, який знають усі українці, а зараз ці слова відображають всю сутність нашого братерства: "За нашу і вашу свободу"».

Нагадаємо, премію «Лицар свободи» з 2005 року вручає Фонд імені Казимира Пулавського за значний внесок у просування демократії, свободи та рівності в усьому світі. У 2021 році її лауреатом став російський опозиційний політик Олексій Навальний.

Фото з фейсбук-допису Олени Зеленської

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1549
Читайте також
29.07.2022 12:22
Лєна Чиченіна
для «Детектора медіа»
8 647
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду