detector.media
04.10.2022 21:31
Народу України у Польщі вручили нагороду «Лицар свободи»
Народу України у Польщі вручили нагороду «Лицар свободи»
Цю відзнаку отримала перша леді Олена Зеленська.

Перша леді України Олена Зеленська у Польщі від імені народу України отримала нагороду «Лицар свободи». Вручення відбулося під час Варшавського безпекового форуму, повідомляє з посиланням на власного кореспондента «Укрінформ».

Під час церемонії прем'єр-міністр Литви Інґріда Шимоніте відзначила, що Україна довела, що й друга армія світу може  виявитися неспроможною перед мужністю та сміливістю волелюбного народу. «Ті, хто волів заплющувати очі, зараз чітко бачать, що українці стоятимуть за кожен дюйм своєї території, за право кожної дитини в Україні зростати на вільній і незалежній Батьківщині, що Україна зрештою переможе в цій війні», – сказала Інґріда Шимоніте.

Приймаючи у нагороду шаблю, що є точною реплікою зброї генерала Казимира Пуласького, борця за свободу народів Польщі та США у 18 столітті, перша леді відзначила: «Відчуття, що ти тримаєш відображення лицарського духу самої Польщі».

Також Олена Зеленська подякувала польському народові: «Ви даєте нам духовну зброю щодня. Є один старий польський девіз, який знають усі українці, а зараз ці слова відображають всю сутність нашого братерства: "За нашу і вашу свободу"».

Нагадаємо, премію «Лицар свободи» з 2005 року вручає Фонд імені Казимира Пулавського за значний внесок у просування демократії, свободи та рівності в усьому світі. У 2021 році її лауреатом став російський опозиційний політик Олексій Навальний.

Фото з фейсбук-допису Олени Зеленської

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY