Журналістка американського Vogue у захваті від діяльності й стилю першої леді України

Журналістка американського Vogue у захваті від діяльності й стилю першої леді України

26 Липня 2022
6134
26 Липня 2022
19:23

Журналістка американського Vogue у захваті від діяльності й стилю першої леді України

6134
...а також від успіхів Зеленського на інформаційному фронті.
Журналістка американського Vogue у захваті від діяльності й стилю першої леді України
Журналістка американського Vogue у захваті від діяльності й стилю першої леді України

Американський Vogue опублікував інтерв'ю та digital-обкладинку з портретом першої леді України Олени Зеленської. У жовтні версія цієї обкладинки вийде в друкованому журналі, повідомляє редакція Vogue.

На початку липня для інтерв’ю до Києва приїздила редакція американського Vogue та відома фотографка Енні Лейбовіц. Зйомку команда з США організовувала в партнерстві з українською редакцією Vogue.

Публікація, що містить елементи нарису, вийшла під назвою «Портрет хоробрості: перша леді України Олена Зеленська». Втім, ідеться у ній і про президента.

«Із самого початку ця війна велася як на землі, так і в інформаційному просторі, де Зеленський – кмітливий, телегенічний, реалістичний, незмінно вдягнений у свої знамениті футболки кольору хакі, – вів її успішно. Нині, на новому вирішальному етапі, коли Україна бореться за міжнародну підтримку й надання ще більшої військової допомоги, вже не є другорядною чи декоративною і роль Першої леді», — відзначає журналістка Рейчел Донадіо.

Також у публікації міститься чимало компліментів на адресу Олени Зеленської, починаючи від її стилю і завершуючи темою турботи про дітей, які постраждали внаслідок дій російської армії.

Окрім спостережень Донадіо, подано коментар колишньої редакторки Vogue Ukraine Тетяни Соловей, яка нині мешкає у Лондоні. На думку Соловей, постать Зеленської після початку великої війни була помітною і критично важливою.

«Жіночі голоси у цій війні мають бути почутими, мають бути представлені, – каже редакторка. – Зеленська «першою заговорила про людський досвід війни». І саме Перша леді допомогла Україні відстояти власний голос. На початку війни «весь медіаландшафт був таким: «Байден сказав», «Борис Джонсон сказав», «Олаф Шольц щось сказав». Що про Україну думають більші гравці? Чого хоче Путін». За словами Тетяни Соловей, присутність Зеленської у просторі важлива для України: «Її присутність у засобах масової інформації допомагає надати Україні відчуття волі як країни, яка має право бути почутою, говорити, вважатися актуальною».

Важливою складовою матеріалу є портрети Першої леді та подружжя Зеленських авторства Енні Лейбовіц, якій позували і Мік Джаггер, і королева Єлизавета.

Редакції Vogue різних країн світу публікують ці портрети у соціальних мережах, зокрема, в Україні і Великій Британії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6134
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду