Журналістку «Белсатa» Катерину Андрєєву етапували до Гомеля

Журналістку «Белсатa» Катерину Андрєєву етапували до Гомеля

4 Жовтня 2022
1181
4 Жовтня 2022
19:20

Журналістку «Белсатa» Катерину Андрєєву етапували до Гомеля

1181
У лютому цього року її перевели з колонії до СІЗО.
Журналістку «Белсатa» Катерину Андрєєву етапували до Гомеля
Журналістку «Белсатa» Катерину Андрєєву етапували до Гомеля

Політичну бранку журналістку Катерину Андрєєву етапували із СІЗО №3 у виправну колонію на вулиці Антошкіна у Гомелі. Про це з посиланням на дані її чоловіка Ігоря Ілляша  повідомляє «Белсат».

«Катя сказала, що всіх міцно обіймає і надсилає промінчики усмішки з ув'язнення», – повідомив Ілляш.

У цій колонії Катерина вже перебувала з травня 2021 року до лютого 2022-го, коли КДБ порушив проти неї нову кримінальну справу. Тепер листи, листівки та телеграми можна надсилати на адресу: Виправна колонія №4, 246035, м. Гомель, вул. Антошкіна 3. Катерина Андріївна Бахвалова. 

Нагадаємо, 15 листопада 2020 року журналісток «Белсату» Катерину Андрєєву та Дарину Чульцову затримали під час прямого ефіру в Мінську, коли вони вели репортаж з акції протесту проти режиму Олександра Лукашенка. 

18 лютого 2021 року Катерина Андрєєва та Дарина Чульцова були засуджені до двох років колонії загального режиму. 3 вересня  цього року Дарина Чульцова вийшла на волю. Два роки її утримували у Гомельській жіночій колонії.

Журналісток визнано винними в «організації та підготовці дій, які грубо порушують громадський порядок». Фактично їх засудили за стрім, під час якого вони зафільмували силовий розгін мирної акції. Після оголошення вироку Андрєєва та Чульцова заявили, що справи проти них мають політичну мотивацію. 

Фото: «Белсат»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1181
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду