СБУ підтвердила російське громадянство у судді Верховного Суду Богдана Львова

СБУ підтвердила російське громадянство у судді Верховного Суду Богдана Львова

3 Жовтня 2022
2572
3 Жовтня 2022
13:58

СБУ підтвердила російське громадянство у судді Верховного Суду Богдана Львова

2572
Про наявність у Львова російського громадянства повідомляли розслідувачі «Схем». Суддя називав розслідування журналістів «фейком».
СБУ підтвердила російське громадянство у судді Верховного Суду Богдана Львова
СБУ підтвердила російське громадянство у судді Верховного Суду Богдана Львова

СБУ підтвердила наявність російського паспорта у голови Касаційного господарського суду Верховного Суду України Богдана Львова. Про це повідомляє пресслужба Верховного Суду.

«Сьогодні, 3 жовтня 2022 року, Служба безпеки України проінформувала Верховний Суд, про наявність у судді Львова Богдана Юрійовича (дата народження – 28 вересня 1967 року, місце народження – місто Запоріжжя) громадянства Російської Федерації згідно з даними реєстрів РФ», – повідомляє пресслужба.

В СБУ зазначили, що перевірка цих даних продовжується, про її результати буде повідомлено додатково.

Верховний Суд повідомив, що 3 жовтня відбудуться збори суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, де розглянуть питання дострокового звільнення судді Львова з посади голови Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.

15 вересня «Схеми» опублікували розслідування «Український суддя з російським паспортом». У ньому журналісти доводять, що Львов є громадянином Російської Федерації. Він отримав громадянство ще у 1999 році у Москві, на той момент вже працюючи суддею в Україні. А у 2012 році, за даними журналістів, оновив паспорт після досягнення 45-річчя.

Після виходу матеріалу «Схем», Львов у фейсбук-дописі заперечив, що має російський паспорт, і заявив, що інформація, яку поширили журналісти, «не відповідає дійсності».

Суддя написав заяву до Державного бюро розслідувань, в якій поскаржився на журналістів. На його думку, поширення такої інформації про нього «спрямоване на вивільнення посади голови суду (примусово чи за власним бажанням), що має полегшити вплив на результати розгляду господарських спорів з боку зацікавлених осіб». Також суддя звернувся до Служби безпеки України та попросив розпочати кримінальне провадження за статтею 109 Кримінального кодексу України («Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади»).

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2572
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду