Путін планує оголосити псевдореферендум на окупованих територіях України – Салліван

Путін планує оголосити псевдореферендум на окупованих територіях України – Салліван

20 Вересня 2022
1572
20 Вересня 2022
20:33

Путін планує оголосити псевдореферендум на окупованих територіях України – Салліван

1572
Також президент РФ має найближчим часом повідомити про мобілізацію у відповідь на успішний контрнаступ українських військ на Харківщині.
Путін планує оголосити псевдореферендум на окупованих територіях України – Салліван
Путін планує оголосити псевдореферендум на окупованих територіях України – Салліван

Президент РФ Володимир Путін планує оголосити так званий референдум на окупованих територіях України та, надалі, про мобілізацію. Про це під час брифінгу в Білому домі заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейкоб Салліван. У Пентагоні підготовку цих заяв російською владою назвали інформаційною спецоперацією, повідомляє CNN

Як повідомляє УНІАН з посиланням на російські ЗМІ, так званий голова фейкової адміністрації Запорізької області Євген Балицький вже підписав розпорядження про проведення псевдореферендуму. За цими даними, фейкове голосування відбудеться з 23 до 27 вересня. 23 вересня – на дільницях, а з 23 по 27 вересня – у населених пунктах, де немає приміщень для голосування.

Як повідомив Салліван, Росія має намір перейти до проведення фейкового референдуму на тимчасово окупованих територіях України та навіть на інших. Цим РФ прямо порушить український суверенітет, відзначив радник президента США. Як він наголосив, Вашингтон не визнає результати такого «голосування» в підконтрольних російським військовим частинах України.

Салліван переконаний: Росія намагається провести так званий референдум у відповідь на успішний контрнаступ українських військ.

Як повідомляють російські ЗМІ, Путін найближчим часом може оголосити так звані референдуми на захоплених територіях Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей. При цьому в РФ вже починають оголошувати результати «опитування про референдум» в Україні щодо приєднання окупованих територій до Росії. Дані такого «опитування» опублікував Кримський республіканський інститут політичних та соціологічних досліджень.

Російські державні телеканали поширюють сфальсифіковані результати так званого «опитування про референдум»

Нагадаємо, протягом літа російські пропагандистські ЗМІ просували проведення «референдуму» в тимчасово окупованих регіонах України. Детальніше про це читайте в огляді Ярослава Зубченка.

У серпні у Бердянську російські окупаційні сили збирали паспортні дані місцевих мешканців, аби використати їх для фальсифікації результатів псевдореферендуму. Про це  розповіла начальниця Приморської міської військової адміністрації Бердянського району Запорізької області Світлана Македонська. Про таку підготовку – збір паспортних даних задля фіктивного референдуму – розповів і мер Мелітополя Іван Федоров. Заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов теж інформував про те, що тут російські окупаційні сили адаптовують формат голосування, аби в них були можливості застосувати тиск і маніпуляції.

Фото — скриншот з трансляції брифінгу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1572
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду