Росіяни відмовилися від псевдореферендуму у Мелітополі – Федоров

Росіяни відмовилися від псевдореферендуму у Мелітополі – Федоров

28 Серпня 2022
1314
28 Серпня 2022
15:00

Росіяни відмовилися від псевдореферендуму у Мелітополі – Федоров

1314
Мешканці міста не хочуть і чути про російських окупантів.
Росіяни відмовилися від псевдореферендуму у Мелітополі – Федоров
Росіяни відмовилися від псевдореферендуму у Мелітополі – Федоров

Через «наднизьку» підтримку мелітопольців росіяни відмовилися від ідеї єдиного дня голосування. Перед цим вони постійно змінювали дати, розповів міський голова Іван Федоров в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини».

«Роздають інструкції для агітаторів. У складі агітаційної групи, що ходитиме по домівках, має бути житель Криму, який володіє українською мовою», – сказав Федоров.

За словами міського голови, до участі в псевдосоцопитуванні гауляйтери запросять «всіх бажаючих», в тому числі в Росії.

Нагадаємо, 11 вересня Росія спробує провести «референдум» на окупованих територіях. Прокремлівські медіа розгорнули цілу кампанію, в якій агітують за псевдоголосування.

Для того, щоб створити видимість «народного волевиявлення» на користь Росії, окупанти вдаються до імітацій голосування і постановок. У Бердянську Запорізької області російські силовики збирають паспортні дані місцевих мешканців, аби використати їх для фальсифікації результатів псевдореферендуму. 

За даними СБУ та ГУР Міноборони України, російські окупанти на тимчасово захоплених територіях готують «картинку» для російських ЗМІ про успішне проведення референдумів. Для цього у Запорізькій області  відкривають «рекрутингові центри для колаборантів». 

При цьому охочих працювати у масовці для російських телеканалів небагато. Через це окупанти вимушені завозити «активістів» з території тимчасово окупованого Криму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1314
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду