Маляр: «Хороші росіяни» – це теж пропагандистська зброя ворога

Маляр: «Хороші росіяни» – це теж пропагандистська зброя ворога

19 Вересня 2022
1461
19 Вересня 2022
08:27

Маляр: «Хороші росіяни» – це теж пропагандистська зброя ворога

1461
На думку заступниці міністра оборони, саме через «хороших росіян» будуть просувати виправдання війни.
Маляр: «Хороші росіяни» – це теж пропагандистська зброя ворога
Маляр: «Хороші росіяни» – це теж пропагандистська зброя ворога

«Хороші росіяни» – це теж частина пропагандистської зброї Росії, яка грає на руку противникам санкцій та визнання її країною-спонсором тероризму. Таку думку висловила у фейсбук-дописі заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Вони справді можуть бути хорошими, але їх однозначно використають проти нас. Це наживка – як черв‘ячок на риболовному гачку. Яка з них користь авторитарному російському режиму? Величезна! Бо коли вони є, то режим вже не такий ніби й авторитарний. Вже для противників санкцій і визнання Росії країною-терористом є гарний аргумент. Мовляв, там же є притомні відомі люди, лідери думок, давайте через них змінювати Росію і росіян», – написала вона.

За її словами, саме через «хороших росіян» будуть просувати виправдання війни РФ проти України, аргументуючи свою позицію тим, що, мовляв, «боярє царя ввели в оману».

«Не плутайте поле битви. Нам "хороші" росіяни потрібні не в нашому інформаційному полі, а в російському – хай достукуються до своїх співгромадян. А у нас з вами своя інформаційна задача – ми бережемо своє інформаційне поле від їхньої інформаційної експансії», – додала заступниця міністра.

Вона також зазначила, що росіяни «у співпраці з деякими "нашими" політсилами» не змогли розкрутити провокацію про конфлікти у військово-політичному керівництві.

«Минулого тижня знову запускали цю кампанію, знову стравлювали Банкову і Главкома, щоб ослабити наші центри прийняття рішень, але крім трьох "блогерів", двох "експертів" та одного "лідера думок", ніхто у це інформаційне багно не вліз», – написала Ганна Маляр.

Зазначимо, що головний редактор «Цензор.нет» Юрій Бутусов у своєму дописі висловив думку, що Офіс президента нібито створює штучне протистояння між керівниками армії. Після цього Генштаб Збройних сил України поширив заяву, у якій наголосив, що українські військові не допускають всередині військового колективу розколів, а блогерам та журналістам «не слід розповідати про те, що призводить до непорозумінь».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1461
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій Яригін
556 дн. тому
З приводу "Вони справді можуть бути хорошими, але їх однозначно використають проти нас.". А ми не здатні використовувати їх проти росії? Чого нам не вистачає для цього? Чому ми не використовуємо їх для поширення наративів про фашистську росію?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду