У Мураєва та в його соратників пройшли обшуки

У Мураєва та в його соратників пройшли обшуки

30 Листопада 2022
1415
30 Листопада 2022
16:54

У Мураєва та в його соратників пройшли обшуки

1415
В рамках кримінального провадження про державну зраду у власника каналу «Наш» вилучено зброю і російські рублі.
У Мураєва та в його соратників пройшли обшуки
У Мураєва та в його соратників пройшли обшуки

Співробітники Служби безпеки провели серію обшуків в оселях та офісах власника каналу «Наш», екснародного депутата, лідера забороненої проросійської партії «Наші» Євгена Мураєва. Такі ж обшуки пройшли у його соратників, повідомляє сайт СБУ. 

Вилучено готівку, в тому числі в російських рублях, зброю, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, а також інші матеріали. Усе це передадуть для експертизи.

Також СБУ ініціювала проведення незалежних експертиз висловлювань політика, який переховується від правосуддя за кордоном. «Висновки свідчать про наявність у його діях ознак злочину, передбаченого частиною 1 статті 111 (державна зрада) КК України. А саме в контексті нанесення шкоди інформаційній безпеці України», — йдеться на сайті СБУ.

Як нагадали слідчі СБУ, в ефірах підконтрольного Мураєву телеканалу «Наш» поширювались наративи російської інформаційної пропаганди. Через це, а також через розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі, на телеканал були накладені штрафні санкції.

Заходи проводили слідчі Управління СБУ у Києві та Київській області за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності та процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Нагадаємо, 11 листопада 2021 року Рада національної безпеки і оборони запровадила санкції проти проросійського телеканалу «Наш». Канал припинили транслювати оператори платного телебачення.

Діяльність проросійської партії Євгена Мураєва «Наші» 14 червня 2022 року заборонив Восьмий апеляційний суд Львова. За рішенням суду майно партії «Наші» та всіх її осередків передається державі, але це рішення може бути оскаржене у Верховному Суді.

Як стало відомо на початку вересня, родина  Мураєва переписала бізнес на Вадима Слюсарєва, якого ЗМІ називали «одним із кураторів партії "Слуга народу" у Харківській області», та його адвокатку Олену Бардіну.

Фото з фейсбук-сторінки каналу «Наш»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1415
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду