The Washington Post може стати збитковим у 2022 році. У редакції зростає невдоволення – NYT

The Washington Post може стати збитковим у 2022 році. У редакції зростає невдоволення – NYT

2 Вересня 2022
1515
2 Вересня 2022
13:24

The Washington Post може стати збитковим у 2022 році. У редакції зростає невдоволення – NYT

1515
Виконавчий директор і видавець Фред Райан вже обговорив з керівниками редакцій можливість скоротити 100 працівників із 1000 наявних, повідомляють джерела.
The Washington Post може стати збитковим у 2022 році. У редакції зростає невдоволення – NYT
The Washington Post може стати збитковим у 2022 році. У редакції зростає невдоволення – NYT

Американське видання The Washington Post після кількох років прибутковості може у 2022 році стати збитковим. Про це йдеться в статті The New York Times, в якій як можливу причину цього називають стагнацію в сфері цифрових підписок. Видання на умовах анонімності зібрало свідчення понад 20 осіб, знайомих із бізнес-операціями The Post.

Після того, як Джефф Безос купив The Washington Post у 2013 році, бізнес процвітав, а кількість працівників редакції подвоїлася. Але у 2021-му зростання бізнесових показників The Post зупинилося.

За словами кількох співробітників компанії, зараз у The Post менше трьох мільйонів платних цифрових підписників, про яких вона звітувала наприкінці 2020 року. Дохід від цифрової реклами, отриманий The Post, упав приблизно до 70 мільйонів доларів США протягом першої половини 2022-го. Згідно з внутрішнім фінансовим документом, який потрапив у розпорядження The New York Times, це приблизно на 15% нижче, ніж у першій половині 2021 року.

Як повідомляється, виконавчий директор і видавець Фред Райан вже обговорив із керівниками редакцій можливість скоротити 100 працівників із 1000 наявних.

Прессекретарка The Post сказала, що організація не скорочує кількість співробітників, а буде «вивчати посади, які слід змінити, щоб залучати більшу національну та глобальну аудиторії». Вона додала, що документ, який показує зниження доходів від реклами, начебто зображує неповну картину бізнесу The Post.

Як пише NYT, спад у The Post спричинив розчарування всередині компанії. Деякі топменеджери стурбовані тим, що Райан, якого Безос призначив на посаду головного керівника видання, не зробив достатньо рішучих кроків, щоб розширити охоплення. Декого також роздратувало те, що компанія за рішенням Райана припинила свої маркетингові пошуки, а також те, що The Post змарнувала час на переговори про придбання іншої великої інформаційної організації.

Багато керівників видання, включно з головною редакторкою Саллі Базбі, закликають працівників бути терплячими. Вони кажуть, що зусилля компанії з розширення охоплення зрештою приваблять нових читачів і призведуть до фінансового успіху.

Сам Фред Райан відмовився коментувати статтю у NYT. Джефф Безос прокоментував, що незалежна редакція повинна бути самоокупною.

Серед іншого, за даними NYT, Райан висловив своє роздратування вищим керівникам редакцій: він вважає недостатньою продуктивність роботи деяких журналістів газети. Минулої осені він попросив головного інформаційного директора компанії отримати записи, у які дні співробітники проводили відеоконференції, щоб оцінити рівень виробництва, і виявив, що менше зустрічей відбувалося по п’ятницях.

Райан також дедалі більше засмучений тим, що деякі співробітники досі не бувають в офісі принаймні три дні на тиждень, як те передбачено політикою компанії.

Останніми тижнями, зазначають джерела, Фред Райан попросив скласти дисциплінарні листи та надіслати працівникам, які не з’являлися в офісі цього року. Зрештою він вирішив не надсилати листи, а натомість дзвонити людям.

Деякі працівники передали своє розчарування безпосередньо керівнику, висловивши в листі «серйозне занепокоєння» щодо внутрішньої політики компанії. Вони закликали надати працівникам право самим обирати, чи приходити в офіс на тлі пандемії коронавірусу.

Раніше повідомлялось, що News Corp. майже подвоїла свої прибутки завдяки цифровій рекламі та передплатникам. Водночас прибуток CNN вперше з 2016 року впав нижче 1 млрд доларів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1515
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду