Прибуток CNN вперше з 2016 року впав нижче 1 млрд доларів – NYP

Прибуток CNN вперше з 2016 року впав нижче 1 млрд доларів – NYP

3 Серпня 2022
1206
3 Серпня 2022
13:49

Прибуток CNN вперше з 2016 року впав нижче 1 млрд доларів – NYP

1206
Цього кварталу CNN залучала у прайм-тайм на 27% менше аудиторії, ніж рік тому. Він поступається MSNBC, який впав на 23% у прайм-тайм за той самий період, і Fox News, де кількість глядачів зросла.
Прибуток CNN вперше з 2016 року впав нижче 1 млрд доларів – NYP
Прибуток CNN вперше з 2016 року впав нижче 1 млрд доларів – NYP

Прибуток американської телекомпанії CNN вперше з 2016 року впав нижче 1 млрд доларів. Про це пише New York Post із посиланням на звіт компанії.

Як повідомляється, згідно з прогнозами S&P Market Intelligence, прибутковість мережі кабельних новин цього року скоротиться до 956,8 млн доларів. За даними The New York Times, які раніше у вівторок повідомили про прогнози, це значно менше внутрішньої цілі компанії в 1,1 млрд доларів.

Водночас очікується, що в четвер материнська компанія CNN, Warner Bros. Discovery, буде звітувати про прибутки, але навряд чи розкриє фінансові показники CNN або надасть додаткові подробиці. Представники компанії офіційно не коментують ці показники.

Наразі Кріс Ліхт, який очолив CNN три місяці тому після того, як його попередник Джефф Цукер несподівано для всіх подав у відставку, намагається знайти нові способи отримання прибутку. Згідно зі звітом, Ліхт найняв Кріса Марліна, свого давнього друга, який раніше очолював флоридську будівельну компанію Lennar, щоб він знайшов способи підвищити доходи CNN. Деякі з його бізнес-ідей передбачали укладання рекламних угод з великими технологічними компаніями на кшталт Microsoft, продаж спонсорства корпоративним андеррайтерам, розширення бренду CNN у Китаї та розвиток електронної комерції CNN Underscored.

Warners Bros. Discovery також нещодавно закрила стрімінговий сервіс CNN+ менше ніж через місяць після його запуску, що відбувся 30 квітня. Створення сервісу коштувало компанії близько 1 млрд доларів.

За даними маркетингової компанії Nielsen, цього кварталу CNN залучала у прайм-тайм на 27% менше аудиторії, ніж рік тому. В цьому плані CNN поступається MSNBC, який впав на 23% у прайм-тайм за той самий період, і Fox News, де кількість глядачів зросла.

Нагадаємо, на початку лютого 2022-го керівник новин CNN Джефф Цукер заявив, що іде у відставку. Як він пояснив, причиною для такого рішення був службовий роман, про який він не повідомив вчасно, як цього вимагає корпоративна політика.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1206
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду