Зеленський про війну та необхідність звільнити Крим: Там, де почалося, там і завершиться

Зеленський про війну та необхідність звільнити Крим: Там, де почалося, там і завершиться

23 Серпня 2022
970
23 Серпня 2022
15:51

Зеленський про війну та необхідність звільнити Крим: Там, де почалося, там і завершиться

970
Володимир Зеленський: Щоб подолати терор, щоб повернути прогнозованість і безпеку нашому регіону, Європі, всьому світу треба здобувати перемогу.
Зеленський про війну та необхідність звільнити Крим: Там, де почалося, там і завершиться
Зеленський про війну та необхідність звільнити Крим: Там, де почалося, там і завершиться

Президент України Володимир Зеленський під час саміту «Кримська платформа» в Києві наголосив, що звільнення тимчасово захоплених Росією територій України має завершитись деокупацією Криму.

Зеленський заявив, що звільнення Криму від окупації буде ефективною реанімацією міжнародного правопорядку.

«Щоб подолати терор, щоб повернути прогнозованість і безпеку нашому регіону, Європі, всьому світу треба здобувати перемогу. Перемогу в боротьбі проти російської агресії, отже – потрібно звільнити Крим від окупації. Там, де почалося, там і завершиться. І це буде ефективна реанімація міжнародного правопорядку»,цитує Зеленського «Радіо Свобода».

Президент додав, що  мовчанка під час окупації Криму у 2014 році спровокувала нинішні події в Україні.

«Ми вдячні, що багато хто в світі не мовчав про все це (окупацію) – протидіяв, допомагав нам, боровся. Але в той же час багато хто промовчав. Це правда. Намагався не помічати, що відбувалось в Криму. Це стало однією з ключових причин, на мою думку, усього, що відбувається зараз в Україні і світі», – каже Зеленський.

23 серпня у Києві розпочався другий саміт «Кримської платформи», захід відкрив президент цьогоріч платформа  проходить в онлайнформаті. З міркувань безпеки саміт проходить в онлайнформаті, однак президент Польщі Анджей Дуда прибув до Києва особисто.

Цьогорічний саміт зосереджений на обговоренні таких основних тем:

  • роль тимчасової окупації Криму в розгортанні повномасштабної агресії проти України;
  • спільні зусилля, спрямовані на відновлення безпеки та стабільності в регіоні Чорного та Азовського морів;
  • подальші кроки у відповідь на порушення Росією прав людини та міжнародного гуманітарного права у Криму, зокрема щодо етнічних українців і кримських татар;
  • посилення політики невизнання.

Міжнародний майданчик із деокупації Криму («Кримська платформа») – ініціатива української влади щодо створення переговорної платформи для координації дій України і міжнародних партнерів для захисту прав кримчан та деокупації окупованого Росією півострова.

Інавгураційний саміт «Кримської платформи» відбувся у Києві 23 серпня 2021 року – до 30-ої річниці державної незалежності України. Захід був покликаний офіційно запустити міжнародний формат щодо деокупації Криму.

43 країни-учасниці першого саміту «Кримської платформи» підписали спільну декларацію із закликом відновити територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах і заявили, що «Росії не вдасться легітимізувати тимчасову окупацію Криму та Севастополя».

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
970
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду