В Криму серед росіян почалися панічні настрої – Джемільов

В Криму серед росіян почалися панічні настрої – Джемільов

28 Серпня 2022
1314
28 Серпня 2022
13:19

В Криму серед росіян почалися панічні настрої – Джемільов

1314
За даними правозахисника, Сергій Аксьонов та Володимир Константинов вивезили з півострова свої сім'ї.
В Криму серед росіян почалися панічні настрої – Джемільов
В Криму серед росіян почалися панічні настрої – Джемільов

Після вибухів у Криму росіяни більше не почуваються на тимчасово окупованому півострові, як вдома. Про це в інтерв’ю сайту «Крим. Реалії», що є проєктом «Радіо Свобода», розповів лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемільов.

«Настрої, різні, звісно. Паніка – ви самі бачили величезні потоки машин у бік Росії. Мені сказали, що Аксьонов та Константинов вивезли свої сім'ї. Співробітники ФСБ також вивезли своїх людей. Це добра ознака», – сказав Джемільов.

Водночас, каже правозахисник, у цих вибухах Росія хоче звинуватити криських татар. «Я після цих подій обдзвонив багато точок у Криму, дізнатися реакцію. І мене насторожило, що по руках гуляє аналітична записка, де йдеться, що треба стежити за кримськими татарами, це їхні витівки, – каже Мустафа Джемільов. –Ще починаючи з першої окупації Криму Росією ще за Катерини II будь-які приводи використовували для того, щоб витіснити кримських татар».

За його словами, влада Росії на півострові може викликати тільки спротив, і ця війна має завершитися розпадом РФ. «Навіть якщо Росія повністю окупує Україну, то Росія вже програла. Це загибель Росії. У 21 столітті такі речі не прощають, – каже Мустафа Джемільов. – Динамічно йде все до повної ізоляції Росії. Хоча, звичайно, вона не така ізольована, як Північна Корея, але поступово Росія йде до того, щоб бути великою Північною Кореєю. Якщо, звісно, доживе. Нині процеси йдуть динамічніше».

Нагадаємо, 23 серпня в Україні відбувся онлайн-саміт «Кримської платформи» – міжнародного переговорного майданчика, який має на меті деокупацію Криму. Під час форуму президент Володимир Зеленський наголосив, що звільнення тимчасово захоплених Росією територій України має завершитись деокупацією Криму.

Фото – «Крим. Реалії»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1314
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду