У Києві відбувся другий саміт «Кримської платформи» (ВІДЕО)

У Києві відбувся другий саміт «Кримської платформи» (ВІДЕО)

23 Серпня 2022
1229
23 Серпня 2022
14:01

У Києві відбувся другий саміт «Кримської платформи» (ВІДЕО)

1229
«Кримська платформа» – переговорний майданчик для координації дій України і міжнародних партнерів для захисту прав кримчан та деокупації тимчасово окупованого Росією півострова.
У Києві відбувся другий саміт «Кримської платформи» (ВІДЕО)
У Києві відбувся другий саміт «Кримської платформи» (ВІДЕО)

У вівторок, 23 серпня, відбувся другий саміт «Кримської платформи», захід відкрив президент України Володимир Зеленський, цьогоріч платформа  проходила в онлайнформаті.

Трансляція відбувалась у ютубі та на сайті «Кримської платформи».

«Ми створюємо законодавчий фундамент для відновлення Криму після деокупації», – заявив президент Зеленський.

Президент анонсував, що «Кримська платформа» буде продовжена у Хорватії восени, але вже у форматі офлайн.

З міркувань безпеки саміт у Києві проходив в онлайнформаті, однак окремі лідери прибули на саміт особисто. Зокрема, до Києва прибув президент Польщі Анджей Дуда.

У саміті онлайн взяли участь прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, держсекретар США Ентоні Блінкен, президент Європейської Ради Шарль Мішель, президентка Єврокомісії Урсула фон ден Ляєн, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, лідери країн Латинської Америки Азії й Африки.

Фото: пресслужба президента України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що у 2022 році кількість учасників зросла порівняно з минулим роком. Станом на 22 серпня участь в другому саміті  «Кримської платформи» підтвердили вже близько 60 країн і міжнародних організацій. Серед них близько 40 на рівні президентів та прем’єр-міністрів.

Цьогорічний саміт зосередився на обговоренні таких основних тем:

  • роль тимчасової окупації Криму в розгортанні повномасштабної агресії проти України;
  • спільні зусилля, спрямовані на відновлення безпеки та стабільності в регіоні Чорного та Азовського морів;
  • подальші кроки у відповідь на порушення Росією прав людини та міжнародного гуманітарного права у Криму, зокрема щодо етнічних українців і кримських татар;
  • посилення політики невизнання.

Міжнародний майданчик із деокупації Криму («Кримська платформа») – ініціатива української влади щодо створення переговорної платформи для координації дій України і міжнародних партнерів для захисту прав кримчан та деокупації окупованого Росією півострова.

Інавгураційний саміт «Кримської платформи» відбувся у Києві 23 серпня 2021 року – до 30-ої річниці державної незалежності України. Захід був покликаний офіційно запустити міжнародний формат щодо деокупації Криму.

43 країни-учасниці першого саміту «Кримської платформи» підписали спільну декларацію із закликом відновити територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах і заявили, що «Росії не вдасться легітимізувати тимчасову окупацію Криму та Севастополя».

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1229
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду