Знімальна група американського каналу NBC потрапила до Криму з території Росії

Знімальна група американського каналу NBC потрапила до Криму з території Росії

28 Лютого 2023
1927
28 Лютого 2023
20:15

Знімальна група американського каналу NBC потрапила до Криму з території Росії

1927
У МЗС України наголосили, що відвідування тимчасово окупованого півострова з території країни-агресора є порушенням українського законодавства.
Знімальна група американського каналу NBC потрапила до Криму з території Росії
Знімальна група американського каналу NBC потрапила до Криму з території Росії

Американський телеканал NBC опублікував репортаж із окупованого Росією Криму, в якому зазначено, що журналісти потрапили на півострів через Кримський міст. Про це повідомила «Європейська правда» з посиланням на сайт NBC.

«Знімальна група NBC News приїхала до Криму потягом з Москви через Керченський (Кримський - Ред.) міст, який був підірваний минулої осені, що стало стратегічним і символічним ударом по Путіну. Зараз він повністю відновлений, але, ймовірно, знову стане мішенню, якщо бойові дії дійдуть до півострова», — йдеться на сайті каналу.

У тексті сюжету можна побачити слова: «Це не Росія, на думку Києва, його західних союзників і ООН». Далі автори репортажу кажуть, що більшість їхніх співрозмовників у Криму називають півострів територією РФ. Крім того, журналісти стверджують, що і до анексії 2014 року населення там було «більш промосковським, ніж на решті території України».

Також канал NBC говорить про «нещодавні звинувачення з боку комітету ООН» Росії в позасудових убивствах, викраденнях, політично вмотивованих переслідуваннях тощо, навіть не згадуючи про зафіксовані в Криму випадки репресій з 2014 року. 

Речник МЗС України Олег Ніколенко відреагував у фейсбуці, зазначивши, що відвідування тимчасово окупованого Криму з території Росії є порушенням українського законодавства.

«Для порушників передбачена правова відповідальність. Зокрема, іноземцям за такі дії також передбачена заборона в'їзду в Україну», — написав речник. 

Він додав, що компетентні органи України вже встановлюють обставини незаконного відвідання журналістом NBC території Криму. За результатами перевірки згодом буде ухвалене рішення щодо наступних кроків.

Нагадаємо, у січні представники Кримської правозахисної групи розповіли про стан прав людини у Криму минулого року на пресконференції «Ракетні удари по Україні, переслідування та катування: яким був Крим у 2022 році». 

У серпні минулого року президент України Володимир Зеленський під час саміту «Кримська платформа» в Києві наголосив, що звільнення тимчасово захоплених Росією територій України має завершитись деокупацією Криму.

Фото: скриншот із сюжету каналу NBC

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1927
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду