Асоціація родин захисників «Азовсталі» провела акцію з вимогою визнати РФ країною-терористом

Асоціація родин захисників «Азовсталі» провела акцію з вимогою визнати РФ країною-терористом

30 Липня 2022
1483
30 Липня 2022
16:56

Асоціація родин захисників «Азовсталі» провела акцію з вимогою визнати РФ країною-терористом

1483
«Російська сторона взяла на себе зобов'язання перед міжнародними організаціями щодо збереження життя та здоров’я українських захисників. 29.07.2022 р. ця гарантія була цинічно порушена», — заявляють рідні захисників.
Асоціація родин захисників «Азовсталі» провела акцію з вимогою визнати РФ країною-терористом
Асоціація родин захисників «Азовсталі» провела акцію з вимогою визнати РФ країною-терористом

Після трагедії в Оленівці рідні військовополонених з «Азовсталі» вийшли на акцію в Києві, щоб закликати світову спільноту визнати РФ державою — спонсором світового тероризму. Вони зібралися в суботу на Софійській площі в Києві, повідомляє «Суспільне».

Також Асоціація родин захисників «Азовсталі» опублікувала звернення до міжнародної спільноти. А Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими заявив, що країна вимагає міжнародного розслідування та чекає від РФ список жертв.

У своєму зверненні Асоціація родин захисників «Азовсталі» закликала світ засудити ці дії Росії та покарати винних у воєнних злочинах, злочини проти людяності та геноциду українського народу.

«Ми вимагаємо визнати росію державою-спонсором тероризму, яка не дотримується норм Женевських конвенцій та порушує усі правила ведення війни, — йдеться у тексті звернення. — Вимагаємо від ООН та Міжнародного Комітету Червоного Хреста, які гарантували збереження життя українських військовополонених, негайно відреагувати на терористичний акт, здійснений Росією та направити своїх представників на територію колонії в смт. Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області з метою інспекційної місії для з’ясування обставин трагедії, стану здоров’я поранених та інших військовополонених, сприянні у передачі тіл загиблих військовополонених українській стороні».

Тим часом Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими заявив, що Росія ігнорує його звернення щодо трагедії в Оленівці:

«29 липня, одразу після появи інформації про вбивство українських Захисників які утримувалися в колонії Оленівки, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими звернувся до представників противника з вимогою надати списки всіх загиблих і поранених внаслідок теракту. Всі поранені мають отримати належну медичну допомогу, а тіла загиблих воїнів повинні бути повернені для належного поховання. Наразі представники окупанта не надали жодної відповіді на звернення».

Нагадаємо, міжнародна спільнота засуджує вбивство полонених в  на тимчасово окупованій території Донецької області та вимагає розслідування. 

Вибух на території колишньої виправної колонії у Оленівці був російським терористичним актом та грубим порушенням міжнародних домовленостей, йдеться в спільній заяві Міністерства оборони, ЗСУ, СБУ, ГУР МОУ, Генштабу України.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, 28 липня на території колишньої виправної колонії №210 в Оленівці був потужний вибух. Було зруйновано приміщення, де перебували полонені українці.

Точна кількість жертв досі не встановлена.

Фото: Суспільне

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1483
Читайте також
11.08.2022 10:00
Анна Єгорова
Вікторія Наместнік
Ксенія Ілюк
Ольга Білоусенко
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду