У Криму «суд» пом'якшив вирок Владиславу Єсипенку – дружина журналіста

У Криму «суд» пом'якшив вирок Владиславу Єсипенку – дружина журналіста

18 Серпня 2022
972
18 Серпня 2022
13:22

У Криму «суд» пом'якшив вирок Владиславу Єсипенку – дружина журналіста

972
Окупанти «пом’якшили» вирок журналістові з шести до п’яти років колонії.
У Криму «суд» пом'якшив вирок Владиславу Єсипенку – дружина журналіста
У Криму «суд» пом'якшив вирок Владиславу Єсипенку – дружина журналіста

Так званий апеляційний «суд» тимчасово окупованого Сімферополя «пом’якшив» вирок фрилансеру «Радіо Свобода» Владиславу Єсипенку з шести до п’яти років колонії загального режиму. Про це повідомила дружина журналіста Катерина Єсипенко у фейсбуці. 

«Щойно суд апеляційної інстанції в м. Сімферополь "пом'якшив" вирок для фрілансера Радіо "Свобода" Владислав Єсипенко і виніс рішення у вигляді позбавлення волі на строк 5 років колонії загального режиму і штрафу 110 тис. рос. рублів», – написала Єсипенко.

16 лютого окупаційна влада Криму засудила Єсипенка до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму та штрафу у розмірі 110 тис. руб. (понад 41 тис. грн).

Раніше з вимогою звільнити журналіста виступило МЗС Українинизка правозахисних українських організацій«Репортери без кордонів», Держдеп США та президент «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» (RFE/RL) Джеймі Флай.

Читайте також: 

Єсипенко був затриманий окупантами 10 березня 2021 року після участі в акції до дня народження Тараса Шевченка в Сімферополі. У Центрі громадських зв'язків ФСБ Росії сказали, що затримали фрілансера нібито за збір інформації «в інтересах спецслужб України».

6 квітня Єсипенко на «суді» в Сімферополі вперше особисто розповів про жорстокі тортури у в'язниці.  

Також про тортури та знущання ФСБ Єсипенко розповів у своїх листах з неволі, які публікував «Крим.Реалії».

ФСБ звинуватила журналіста у незаконному виготовленні боєприпасів — у «вийманні зі схованки компонентів вибухового пристрою». Російські силовики інкримінували Єсипенку намір забрати з таємного сховища гранату за нібито наказом Служби зовнішньої розвідки України.

Правозахисники впевнені, що справжньою причиною переслідування Владислава Єсипенка є його журналістська діяльність як фрілансера «Крим. Реалії» — проєкту «Радіо Свобода», який висвітлює порушення прав людини російською окупаційною владою в Криму.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
972
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду