detector.media
18.08.2022 13:22
У Криму «суд» пом'якшив вирок Владиславу Єсипенку – дружина журналіста
У Криму «суд» пом'якшив вирок Владиславу Єсипенку – дружина журналіста
Окупанти «пом’якшили» вирок журналістові з шести до п’яти років колонії.

Так званий апеляційний «суд» тимчасово окупованого Сімферополя «пом’якшив» вирок фрилансеру «Радіо Свобода» Владиславу Єсипенку з шести до п’яти років колонії загального режиму. Про це повідомила дружина журналіста Катерина Єсипенко у фейсбуці. 

«Щойно суд апеляційної інстанції в м. Сімферополь "пом'якшив" вирок для фрілансера Радіо "Свобода" Владислав Єсипенко і виніс рішення у вигляді позбавлення волі на строк 5 років колонії загального режиму і штрафу 110 тис. рос. рублів», – написала Єсипенко.

16 лютого окупаційна влада Криму засудила Єсипенка до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму та штрафу у розмірі 110 тис. руб. (понад 41 тис. грн).

Раніше з вимогою звільнити журналіста виступило МЗС Українинизка правозахисних українських організацій«Репортери без кордонів», Держдеп США та президент «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» (RFE/RL) Джеймі Флай.

Читайте також: 

Єсипенко був затриманий окупантами 10 березня 2021 року після участі в акції до дня народження Тараса Шевченка в Сімферополі. У Центрі громадських зв'язків ФСБ Росії сказали, що затримали фрілансера нібито за збір інформації «в інтересах спецслужб України».

6 квітня Єсипенко на «суді» в Сімферополі вперше особисто розповів про жорстокі тортури у в'язниці.  

Також про тортури та знущання ФСБ Єсипенко розповів у своїх листах з неволі, які публікував «Крим.Реалії».

ФСБ звинуватила журналіста у незаконному виготовленні боєприпасів — у «вийманні зі схованки компонентів вибухового пристрою». Російські силовики інкримінували Єсипенку намір забрати з таємного сховища гранату за нібито наказом Служби зовнішньої розвідки України.

Правозахисники впевнені, що справжньою причиною переслідування Владислава Єсипенка є його журналістська діяльність як фрілансера «Крим. Реалії» — проєкту «Радіо Свобода», який висвітлює порушення прав людини російською окупаційною владою в Криму.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY