«Читомо» збирає щоденники українців для онлайн-виставки про війну

«Читомо» збирає щоденники українців для онлайн-виставки про війну

10 Серпня 2022
758
10 Серпня 2022
15:40

«Читомо» збирає щоденники українців для онлайн-виставки про війну

758
Подати можна як власний щоденник, так і щоденник іншого авторства (із зазначенням ПІБ або псевдоніму). Критерії оцінювання: цілісність, послідовність викладу, маркування часу, присутність воєнного контексту.
«Читомо» збирає щоденники українців для онлайн-виставки про війну
«Читомо» збирає щоденники українців для онлайн-виставки про війну

Команда проєкту «Читомо» запрошує українців взяти участь у створенні онлайн-виставки «Ще один день: щоденники війни». Щоб долучитись, потрібно надіслати редакції в електронному вигляді щоденник з послідовною фіксацією досвідів, образів, подій з 24 лютого. Це можуть бути копії записів у друкованому чи електронному блокнотах, скетчі, плакати, ілюстрації, вірші, есеї, шкіци, комікси, графіті, відео, анімація, фото тощо.

Подати можна як власний щоденник, так і щоденник іншого авторства (із зазначенням ПІБ або псевдоніму). Критерії оцінювання: цілісність, послідовність викладу, маркування часу, присутність воєнного контексту. Прийом щоденників триватиме до 20 серпня за посиланням. Результати оголосять 30 серпня.

«Цим проєктом ми хочемо не лише зібрати різні досвіди (у своєрідний міні-архів), а й відстежити, як практика ведення щоденника може бути терапевтичною і як їх перегляд/прочитання може змінювати горизонти емпатії. Як ми читаємо досвіди інших? Яким чином вибудовуємо довіру до свідчень інших? Ці питання ми хочемо розкривати у представлених результатах відбору, і з цими питаннями будемо давати раду при розгляді щоденників», — розповідала редакторка спецпроєктів Вікторія Фещук.

У редакції зазначають, що важливі досвіди й тих, хто безпосередньо брав участь у бойових діях, і цивільного населення, волонтерів, учасників територіальної оборони, вимушено переміщених осіб чи тих, хто опинився в умовах тимчасової окупації тощо.

«Читомо» планує обрати 17 щоденникових проєктів, а ще 17 відбере кураторська група, до складу якої увійдуть члени редакції та запрошені спеціалісти.

Раніше «Читомо» представило «Вітрину новинок під час війни».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
758
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду