detector.media
21.07.2022 12:40
«Читомо» представило «Вітрину новинок під час війни»
«Читомо» представило «Вітрину новинок під час війни»
Проєкт інформує про книжки, що вийшли в Україні після 24 лютого. Наразі у «Вітрині» зібрано понад 270 видань, але перелік будуть поповнювати.

Культурно-видавничий проєкт «Читомо» представив онлайн-проєкт «Вітрина новинок під час війни». Це добірка книжок, що вийшли в Україні після 24 лютого.

Наразі у «Вітрині» зібрано понад 270 видань, перелік будуть поповнювати.

Найбільша кількість книжок представлена у категоріях «Нон-фікшн» (64), «Зарубіжна художня література» (43) та «Аудіокнижка» (42). У розділі «Поезія» поки що є інформація лише про чотири книжки. Серед категорій з’явився новий розділ — «Книжки про війну».

Загалом у проєкті зібрані книжки від 48 українських видавництв.

«Це наш давній і найвідвідуваніший спецпроєкт, який зазвичай ми робимо двічі на рік — перед Книжковим Арсеналом і Book Forum, аби читачі могли дізнатися про всі визначні новинки і визначитися з майбутніми покупками. Ми подалися на кілька грантів із "Вітриною", адже організація цього спецпроєкту – доволі часомістка, але не виграли їх. У результаті зробили, як завжди, волонтерськими зусиллями, але дуже віримо, що не дарма і що читачі знайдуть потрібне чтиво й підтримують гривнею працю українських видавництв», — розповіла головна редакторка сайту Оксана Хмельовська.

Як зазначає координаторка проєкту Анастасія Загоруй, цьогорічна «Вітрина» особлива тим, що нові видання редагувалися під звуки сирен, перекладалися у бомбосховищах, деякі мали би вийти у друкарнях Харкова, але через пошкодження підприємств були надруковані в інших областях і навіть за кордоном. 

«Це книжки, які не мають бюджетів на промо й рекламу, бо видавці волонтерять, передають кошти на ЗСУ й захищають Україну на фронті. Тому вся надія на самозарадність, на ваші поширення інформації і на купівлю книжок і підтримку галузі, дорогі наші читачі», — додала вона.

Згодом на сайті планують опублікувати добірки від літературних критиків.

Раніше «Читомо» і ПЕН запустили проєкт про письменників та журналістів на війні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY