detector.media
19.07.2022 11:01
МВС Росії оголосило у розшук Дмитра Гордона
МВС Росії оголосило у розшук Дмитра Гордона
У березні 2022 року в Росії проти Дмитра Гордона порушили «кримінальну справу».

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило у розшук засновника українського видання «Гордон», журналіста Дмитра Гордона.

Про це повідомляють російські пропагандистські ресурси, посилаючись на базу даних МВС РФ.

У російському відомстві уточнили, що підставою для розшуку є стаття Кримінального кодексу РФ, але не уточнили, яка саме.

У коментарі Суспільному Гордон заявив, що текст підозри йому нецікавий.

«Я служу Україні, служу народу України і є прямою загрозою для російської диктатури. І я вважаю, що карна справа проти мене в Росії і те, що Росія так збурилась, свідчить про те, що я на інформаційному фронті все роблю вірно. Це свідчить про те, що кінець Росії вже незабаром. Текст підозри мені невідомий і він мені нецікавий. Нехай вони самі цим займаються, мені плювати на них», – каже Гордон.

Він додав, що не планує нічого оскаржувати: «Буду продовжувати свою справу, викривати російських вбивць і мародерів. Я не розцінюю це як тиск чи не тиск. Це тупа Росія, тупий Кремль, тупий Путін – усі вони є військовими злочинцями і кінець їхній буде вже скоро».

У березні 2022 року Слідчий комітет Росії порушив «кримінальну справу» проти Дмитра Гордона за трьома статтями. Зокрема, Гордона звинувачують у нібито публічних закликах до розв'язування агресивної війни, розпалюванні ненависті за ознакою національності та публічному поширенні буцімто неправдивої інформації про дії російських силовиків.

У липні МВС Росії оголосило в розшук журналіста Євгена Кисельова, який з 2009 року працює на українському телебаченні.

Фото: hromadske

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY