detector.media
22.06.2022 12:14
ОП вважає заяви Арестовича корисними, бо вони «провокують дискусії» – ЗМІ
ОП вважає заяви Арестовича корисними, бо вони «провокують дискусії» – ЗМІ
Джерело «Радіо Свобода» на Банковій: З іншого боку, відмазатись від його заяв часто буває важко, бо люди його сильно асоціюють з нами.

Позаштатного радника голови Офісу президента України Олексія Арестовича на Банковій сприймають як  «фрілансера», від якого наразі більше користі, ніж шкоди.

Про це «Радіо Свобода» повідомив впливовий співрозмовник у команді президента Володимира Зеленського.

Співрозмовник зауважив, що на відміну від Михайла Подоляка, який, як кажуть у команді Зеленського, в ОП «реально працює», Арестовича на Банковій сприймають як «такого собі фрілансера».

«Тому ми з нього менше і питаємо. З іншого боку, відмазатись від його заяв часто буває важко, бо люди його сильно асоціюють з нами. Але, якщо чесно, більшість заяв Арестовича корисні для нас. Чому? Ну, він провокує дискусії, і ми можемо простежити настрої у доволі політично стерильному під час війни суспільстві. Та й шкоди від цього особливо немає, бо всі суперечки навколо його заяв зазвичай закінчуються на рівні фейсбуку», – каже джерело.

Сам Арестович особливих проблем у своїх заявах теж не бачить, а обурення навколо них пояснює нарцисизмом суспільства.

«У мене питання до всіх тих людей, які жваво реагують на мої слова: а чому ви всі мої заяви проектуєте одразу на себе? Це ж –​крайній ступінь нарцисизму! Набагато більший, ніж у мене! Тільки я до свого нарцисизму ставлюсь іронічно, а ви до свого –​ занадто серйозно. То, можливо, це і треба було виявити, щоб показати суспільству деякі недопрацювання?» – зазначив він у коментарі «Радіо Свобода».

Чи не найбільшою користю від Арестовича у команді президента вважають його щоденні вечірні ефіри з правозахисником Марком Фейгіним. Кажуть: завдяки ним Україна може впливати на російське суспільство у потрібному руслі.

Сам Арестович теж називає ці ефіри своїм «потужним інструментом».

«Їх розбирають на цитати, їх продивляється щонайменше кілька мільйонів осіб з різних країн. І там я доношу проаналізовані повністю протягом дня тенденції, дані. Це дуже потужно працює», – вважає він.

Нагадаємо, що з 1999-го по 2005 рік Олексій Арестович працював у Головному управлінні розвідки, яке тоді очолював нинішній голова партії «Сила і Честь» Ігор Смешко. Після цього вивчав психологію й теологію, працював актором театру й кіно. Має звання майора запасу.

Після 2014 року Арестович став коментувати в українських ЗМІ військові теми, зокрема війну на Донбасі, а також писати про них на своїй сторінці у Facebook та в медіа. Паралельно він проводив семінари із психології.

У 2017 році Арестович зробив допис у соцмережі, в якому зізнався, що «багато брехав із 2014 року» та займався «пропагандистською роботою».

З 2020 року був позаштатним радником голови Офісу президента та спікером делегації України в тристоронній контактній групі щодо Донбасу. 17 січня 2022 року Арестович повідомив, що звільнився «через особисті причини».

Пізніше Арестович уточнив, що вирішив звільнитися після «шоу в Жулянах», коли до України повернувся п'ятий президент Петро Порошенко.

З 24 лютого фактично є воєнним спікером Офісу президента.

Фото: Олексій Арестович/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY