У Києві відновили роботу сім комунальних кінотеатрів

У Києві відновили роботу сім комунальних кінотеатрів

9 Червня 2022
1613
9 Червня 2022
16:29

У Києві відновили роботу сім комунальних кінотеатрів

1613
Міськрада обіцяє спрямувати на зарплати працівникам комунальних кінотеатрів 5 млн грн, оскільки «наразі ситуація не дозволяє їм заробити як це було в мирний час».
У Києві відновили роботу сім комунальних кінотеатрів
У Києві відновили роботу сім комунальних кінотеатрів

У Києві відновили роботу сім комунальних кінотеатрів, про це повідомляється на сайті міської ради. Йдеться про кінотеатри «Лейпциг», «Флоренція», «ім. Шевченка», «Старт», «Факел», «Промінь» та «Ліра», які перебувають в оперативному управлінні КП «Київкінофільм».

«З часу повномасштабного російського вторгнення на територію України кінотеатри призупинили свою діяльність. Попри це, співробітники працювали задля збереження та захисту майна. Наразі столиця поступово повертається до звичного ритму життя, і вже відновлюють роботу заклади культури, зокрема працюють комунальні кінотеатри. Це дозволить отримати додаткові надходження до бюджету», – розповіла депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха.

Вона зазначила, що оскільки низку культурно-мистецьких заходів, які були заплановані місцевою владою на 2022 рік, довелось скасувати, місто має економію в 5 млн грн. Ці кошти спрямують на зарплати працівникам КП «Київкінофільм». Відповідне рішення вже ухвалено міською радою.

Раніше в Києві відновив роботу кінотеатр «КІНО42», а з 12 травня працює «Жовтень».

Ілюстрація: Max Sat/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1613
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду