detector.media
09.06.2022 16:29
У Києві відновили роботу сім комунальних кінотеатрів
У Києві відновили роботу сім комунальних кінотеатрів
Міськрада обіцяє спрямувати на зарплати працівникам комунальних кінотеатрів 5 млн грн, оскільки «наразі ситуація не дозволяє їм заробити як це було в мирний час».

У Києві відновили роботу сім комунальних кінотеатрів, про це повідомляється на сайті міської ради. Йдеться про кінотеатри «Лейпциг», «Флоренція», «ім. Шевченка», «Старт», «Факел», «Промінь» та «Ліра», які перебувають в оперативному управлінні КП «Київкінофільм».

«З часу повномасштабного російського вторгнення на територію України кінотеатри призупинили свою діяльність. Попри це, співробітники працювали задля збереження та захисту майна. Наразі столиця поступово повертається до звичного ритму життя, і вже відновлюють роботу заклади культури, зокрема працюють комунальні кінотеатри. Це дозволить отримати додаткові надходження до бюджету», – розповіла депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха.

Вона зазначила, що оскільки низку культурно-мистецьких заходів, які були заплановані місцевою владою на 2022 рік, довелось скасувати, місто має економію в 5 млн грн. Ці кошти спрямують на зарплати працівникам КП «Київкінофільм». Відповідне рішення вже ухвалено міською радою.

Раніше в Києві відновив роботу кінотеатр «КІНО42», а з 12 травня працює «Жовтень».

Ілюстрація: Max Sat/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY