В український прокат вийде фільм «Тіні забутих предків»

В український прокат вийде фільм «Тіні забутих предків»

15 Травня 2022
2008
15 Травня 2022
14:23

В український прокат вийде фільм «Тіні забутих предків»

2008
У глядачів буде ще одна нагода переглянути на великому екрані поетичну драму про велике кохання, що розгортається у серці Карпат на Гуцульщині.
В український прокат вийде фільм «Тіні забутих предків»
В український прокат вийде фільм «Тіні забутих предків»

19 травня в український прокат виходить фільм із класики українського кінематографа – «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова. Про це повідомляє Держкіно.

Стрічку покажуть у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі та Сумах. Розклад показів можна знайти за цим посиланням. 

Дистрибутором виступить KyivMusicFilm. З нагоди кінопрокату випустили постер фільму.

«Тіні забутих предків» – знакова стрічка в історії українського кіно. Із її виходом пов’язують початок цілої мистецької течії, українського поетичного кіно. А після акції проти арештів українських інтелектуалів влітку 1965 року фільм став одним із головних символів дисидентського руху та боротьби українців із радянським режимом.

Це вже не перший кінопрокат класичного фільму у кінотеатрах. У грудні 2021 року на великих екранах ішов фільм Івана Миколайчука «Вавилон ХХ». Після реставрації у Центрі Довженка його випустив у національний кінопрокат KyivMusicFilm.

Нагадаємо, 12 квітня кінотеатри в Україні відновили роботу, однак формують репертуар із попередніх релізів. На час війни дистрибутори остерігаються надавати високобюджетні стрічки для кінопрокату через ризики щодо касових зборів. 

Кадр із фільму «Тіні забутих предків»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2008
Читайте також
02.09.2019 14:00
Олег Чорний
для «Детектора медіа»
13 413
20.05.2016 20:22
Дарія Ширяєва, Олексій Василюк
6 633
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду