В Українському Домі розпочав роботу Кінопростір

В Українському Домі розпочав роботу Кінопростір

17 Червня 2022
21327

В Українському Домі розпочав роботу Кінопростір

21327
Кінопростір в Українському Домі — Кіно зі смаком Свободи!
В Українському Домі розпочав роботу Кінопростір
В Українському Домі розпочав роботу Кінопростір

В Українському Домі розпочинає роботу Кінопростір — спільний проєкт Українського Дому, компанії «Арт-об’єкт» та Української кіношколи, котрий запропонує глядачам і професійній кіноспільноті щоденні перегляди українського та світового кіно, програму публічних подій і  діалогову платформу.

Новий Кінопростір у самому центрі столиці буде популяризувати українське кіно та сприятиме його розвитку, представить новинки світового репертуару, кінокласику, стане платформою комунікації професіоналів і місцем зустрічі кіноманів.

Кінопростір починає свою роботу у найскладніший період новітньої історії України - коли наша держава зазнала повномасштабного воєнного вторгнення, а суспільство опинилося перед небаченими досі викликами. Завдання, котре нині постає перед українськими митцями та інтелектуалами - відрефлексувати суспільні травми, визначити і усвідомити цінності, сформулювати вектор суспільного розвитку і вказати точки зростання. У кіно є інструментарій спілкування із найширшою глядацькою аудиторією, а значить у цьому процесі у нього є і буде особлива роль.

Український Дім, як відкритий мультидисциплінарний центр, прагне створити таку платформу для діалогу професіоналів та громадськості, де відбуватиметься актуальна мистецька, філософська і суспільна рефлексія.

Організатори Кінопростору запропонують глядачам щоденні кіноподії: перегляди найкращих стрічок, прем’єри українських фільмів за участі творчих команд, професійні та відкриті публічні заходи, залучатимуть глядачів до розмови із кіноекспертами на спеціальних кінопереглядах. У межах програми стартуватиме діалогова платформа за участі ключових учасників української кіноіндустрії та глядачів. Також у просторі буде представлено виставки фотографії, кіноафіш та інші тематичні експозиції. Благодійна програма Кінопростору включатиме доброчинні події, збір коштів на користь ЗСУ та  підтримку українських кінематографістів.

Ольга Вієру, директорка Українського Дому: «Сьогодні усі ми складаємо нашу велику історію: жити вільно на своїй землі, говорити про важливе, розвивати власну культуру та будувати діалог зі світом. Кінематограф - це універсальна, доступна усім мистецька мова, яка допомагає зафіксувати час та показати і допомогти зрозуміти нас світові і нам самим. Український Дім, який однією із своїх функцій бачить створення сприятливого середовища для діалогу, побудови партнерства та динамічного розвитку суспільства, запрошує усіх зацікавлених до співпраці у межах нового проєкту».

Читайте також: 

Людмила Горделадзе, кіноменеджер: «Щаслива, що Український Дім приймає у свою творчу родину велике мистецтво кіно і кіноспільноту. Сподіваюся на підтримку нашого проєкту з боку киян, любителів кіно, нових глядачів, усіх тих, хто зацікавлений у розвитку української духовної культури. Чекаємо вас на сеансах Кінопростору і на його творчих заходах, яких буде багато».

Організатори проєкту:

Національний центр «Український Дім»

Компанія «Арт-об’єкт»

Українська кіношкола

Куратор індустрійної програми — Людмила Горделадзе, кіноменеджер, кіноексперт;

Куратор публічної програми — Альона Тимошенко, кінопродюсер, керівник Української кіношколи (Ukrainian Film School);

Куратор діалогової платформи — Олексій Ананов, журналіст.

Директорка компанії «Арт-обʼєкт» — Наталія Соболева 

Чекаємо на вас у Кінопросторі в Українському Домі.

Наш слоган — «Кіно зі смаком Свободи!»

Ми єдині. Ми непереможні!

Адреса: м. Київ, вул. Хрещатик, 2 — Український Дім

Сайт: www.ukrdim-cinema.kyiv.ua      

Запитання та пропозиції щодо організації роботи кінотеатру та співпраці:

kinoprostir.ukrdim@gmail.com

Тел. +380930364400, +380677006512

Скріншот відео: Ukrainian House/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21327
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду