В Івано-Франківську запускають медіа про локальне мистецтво post impreza

В Івано-Франківську запускають медіа про локальне мистецтво post impreza

8 Червня 2022
2272

В Івано-Франківську запускають медіа про локальне мистецтво post impreza

2272
Команда post impreza сподівається, що проєкт надасть поштовх до розвитку якісної культурної журналістики в Україні.
В Івано-Франківську запускають медіа про локальне мистецтво post impreza
В Івано-Франківську запускають медіа про локальне мистецтво post impreza

Агенція рroto produkciia запускає онлайн-видання post impreza про мистецьке та культурне життя Івано-Франківська та регіону. Про це йдеться в пресрелізі видання.

Медійну платформу обіцяють запустити впродовж наступних двох тижнів. Її назва  походить від бієнале Impreza, яка вперше відбулась в Івано-Франківську понад 30 років тому.

«Медіа розповідатиме, як за період незалежності України змінювалося наше мистецтво, які твори та постаті виникали і куди ми рухаємося далі — коли нове культурне середовище формується у воєнний час», – повідомляє редакція.

Співзасновниця post impreza та агенції proto produkciia Альона Каравай зазначила, що з перших днів повномасштабного вторгнення Росії команда зосередилася майже повністю лише на термінових програмах із допомоги культурним діячам, музеям, військовим та шелтерам.

«Але мене весь час не покидала думка: треба робити і щось довготермінове, таке, що даватиме простір для рефлексії та горизонт вдивляння. Тому ми вирішили: треба робити post impreza – зараз», – каже Альона Каравай.

Редакторка видання – Ольга Перехрест, у запуску медіа допомагала Юлія Кушнір. За їхніми плечима — досвід запуску Urban Space Radio та онлайн-журналу «Куфер» про життя Франківська. У ролі операційного керівника до post impreza приєднався антрополог та культурний менеджер Євген Бойко.

Із пошуком актуальних тем редакції допомагатимуть митці. Редакція ставить за мету створювати критичні та гострі тексти про те, що дійсно «болить» мистецькій і культурній спільноті. Теми матеріалів визначатиме кураторська група, до якої долучилися художники Анатолій Звіжинський та Євген Самборський, режисерка Надія Парфан, письменник Остап Українець та перформерка Вікторія Миронюк.

Окрім культурної аналітики, інтерв’ю, критики та інших матеріалів, post impreza планує зібрати онлайн-бібліотеку з виданих раніше книжок, каталогів та альманахів про франківське мистецтво.

Команда відкрита до партнерств, пропозицій та інформаційних колаборацій. Анонси культурних подій, які відбуваються в Івано-Франківську, можна надсилати на адресу editor@postimpreza.org

Також редакція має сторінки у соціальних мережах Facebook, Instagram, Twitter.

Команда post impreza сподівається, що проєкт надасть поштовх до розвитку якісної культурної журналістики в Україні.

«До того ж, наше мистецтво і культура потребують більшої інформаційної підтримки, а її можуть організувати саме медіафахівці у тісній співпраці з діячами культури», – каже редакція.

Запуск post impreza став можливим завдяки підтримці Європейського культурного фонду та Європейської Комісії в рамках проєкту «Сила тут», який реалізує ГО «Інша Освіта».

Фото: Олександра Соловйова/post impreza

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2272
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду