detector.media
08.06.2022 12:59
В Україні запустили медіатеку українського мистецтва, створеного під час війни
В Україні запустили медіатеку українського мистецтва, створеного під час війни
Медіатека шукає в команду людей, які «знаються на сучасній культурі і можуть додавати в базу мистецькі прояви на тему російсько-української війни».

В Україні запустили медіатеку українського мистецтва. Її створили у колаборації з Міністерством культури та інформаційної політики.

Про це повідомив член наглядової ради «Медіа Групи Україна» та учасник Об'єднання українських теле- та кінопродюсерів Володимир Бородянський.

«Окрім https://war-evidence.mkip.gov.ua/, на якому зібрано і описано вже 6000+ відео- та фотодоказів російської агресії в Україні, ми запускаємо медіатеку українського мистецтва, створеного під час війни – https://war-art.mkip.gov.ua. Шукаємо в команду людей, які знаються на сучасній культурі і можуть додавати в базу мистецькі прояви на тему російсько-української війни», – повідомив Бородянський.

У базі медіатеки будуть плакати, твори просторового мистецтва, пісні, соціальні ролики; фото і відео інсталяцій, демонстрацій, перформансів, театральних виступів; літературні твори; пов'язані з війною символіка.

База буде доступною українською та англійською мовами.

«Якщо ви маєте час та натхнення – долучайтеся. Всьому навчимо, цим займеться редакторка проєкту Дарина +380997619607, Telegram @darynka_hlushko, @Daryna Hlushko. Ви можете займатися медіатекою по пів години щодня або по три години раз на тиждень», – додав Бородянський.

Подати матеріал до медіатеки мистецтва війни можна за посиланням https://forms.gle/qfgVLKgxhZQiaogy6

Читайте також:

Раніше Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти запустили проєкт Ukraine Now And Forever, а також  платформу #МояВійна з історіями українців, які живуть в умовах війни.

У травні МКІП спільно з Українським культурним фондом та ІТ-компанією «SoftServe» запустило платформу «Культурний простір» для підтримки української культури в умовах збройної агресії Росії.

Малюнок: David Chichkan/UKRAINE WAR ART COLLECTION

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY