Карп’як про колишніх проросійських ведучих: Було би справедливо прибрати їх з марафону

Карп’як про колишніх проросійських ведучих: Було би справедливо прибрати їх з марафону

8 Червня 2022
3915
8 Червня 2022
10:39

Карп’як про колишніх проросійських ведучих: Було би справедливо прибрати їх з марафону

3915
Вадим Карп’як: Вчора вони говорили, що на Донбасі йде «гражданская война», а зараз — що це підступний напад Росії.
Карп’як про колишніх проросійських ведучих: Було би справедливо прибрати їх з марафону
Карп’як про колишніх проросійських ведучих: Було би справедливо прибрати їх з марафону

Журналіст та ведучий «Свободи слова» на ICTV Вадим Карп’як вважає, що колишні проросійські ведучs не мають працювати в етері національного марафону «Єдині новини #UAРазом».

В інтерв’ю «Детектору медіа» Карп’як висловив думку, що марафон є тією точкою, де збирається вся інформаційна система держави, яка ретранслює позицію України.

«Це єдність медіа, влади й армії. Й усе це базується на довірі. Ми довіряємо армії та керівництву держави, а керівництво держави довіряє громадянам. Аж тут виявляється, що від імені держави в марафоні виступають люди, які раніше штовхали проросійські наративи. Вчора вони говорили, що на Донбасі йде "гражданская война", а зараз — що це підступний напад Росії. Це впливає на довіру глядачів», — вважає Карп’як.

Журналіст нагадав, що РНБО запровадила санкції проти каналів Віктора Медведчука, але телеканал — це не техніка, а люди.

«Канали закрили через публічну позицію цих людей (ведучих, які поширювали проросійські наративи. — ДМ). Я не бачив жодного їхнього вибачення за свої дії. Вони й далі наполягають, що просто озвучували іншу думку в межах свободи слова. І ось суперечність: РНБО закриває канали за позицію людей, а МКІП, визнаючи їх у минулому агентами Росії, не бачить проблем у їхній роботі на благо українській незалежності. Було би справедливо, щоб ці люди в марафоні не працювали. І я буду далі на цьому наполягати».

12 травня українські медійники закликали президента Володимира Зеленського та міністра культури Олександра Ткаченка відсторонити від ефіру національних марафонів ведучих, котрі в минулому поширювали проросійську пропаганду.

Відповідна петиція щодо відсторонення цих журналістів зареєстрована на сайті Кабміну.

Шефредакторка «Детектора медіа»  Наталія Лигачова вважає, що журналісти та ведучі, які раніше поширювали проросійську пропаганду, а зараз долучились до створення телемарафону, мали б понести відповідальність за свої дії.

Читайте також: 

МКІП у відповідь заявило, що «не може та не вважає доцільним втручатись у кадрову політику каналів та медіагруп», і закликало «не розпалювати ворожнечу всередині країни».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3915
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
688 дн. тому
«Не розпалювати ворожнечу всередині країни»? Так приберіть цих перевертнів, і не буде ніякої ворожнечі В Україні тисячі здібних журналістів, з них можна вибрати сотні талановитих, а з талановитих вибрати десяток геніальних - ось вам і марафон без ворожнечі. Ні, вам треба саме медведчуківських щурів прилаштувати. І хто тут з нас розпалює?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду