detector.media
08.06.2022 10:39
Карп’як про колишніх проросійських ведучих: Було би справедливо прибрати їх з марафону
Карп’як про колишніх проросійських ведучих: Було би справедливо прибрати їх з марафону
Вадим Карп’як: Вчора вони говорили, що на Донбасі йде «гражданская война», а зараз — що це підступний напад Росії.

Журналіст та ведучий «Свободи слова» на ICTV Вадим Карп’як вважає, що колишні проросійські ведучs не мають працювати в етері національного марафону «Єдині новини #UAРазом».

В інтерв’ю «Детектору медіа» Карп’як висловив думку, що марафон є тією точкою, де збирається вся інформаційна система держави, яка ретранслює позицію України.

«Це єдність медіа, влади й армії. Й усе це базується на довірі. Ми довіряємо армії та керівництву держави, а керівництво держави довіряє громадянам. Аж тут виявляється, що від імені держави в марафоні виступають люди, які раніше штовхали проросійські наративи. Вчора вони говорили, що на Донбасі йде "гражданская война", а зараз — що це підступний напад Росії. Це впливає на довіру глядачів», — вважає Карп’як.

Журналіст нагадав, що РНБО запровадила санкції проти каналів Віктора Медведчука, але телеканал — це не техніка, а люди.

«Канали закрили через публічну позицію цих людей (ведучих, які поширювали проросійські наративи. — ДМ). Я не бачив жодного їхнього вибачення за свої дії. Вони й далі наполягають, що просто озвучували іншу думку в межах свободи слова. І ось суперечність: РНБО закриває канали за позицію людей, а МКІП, визнаючи їх у минулому агентами Росії, не бачить проблем у їхній роботі на благо українській незалежності. Було би справедливо, щоб ці люди в марафоні не працювали. І я буду далі на цьому наполягати».

12 травня українські медійники закликали президента Володимира Зеленського та міністра культури Олександра Ткаченка відсторонити від ефіру національних марафонів ведучих, котрі в минулому поширювали проросійську пропаганду.

Відповідна петиція щодо відсторонення цих журналістів зареєстрована на сайті Кабміну.

Шефредакторка «Детектора медіа»  Наталія Лигачова вважає, що журналісти та ведучі, які раніше поширювали проросійську пропаганду, а зараз долучились до створення телемарафону, мали б понести відповідальність за свої дії.

Читайте також: 

МКІП у відповідь заявило, що «не може та не вважає доцільним втручатись у кадрову політику каналів та медіагруп», і закликало «не розпалювати ворожнечу всередині країни».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY