Українці підтримують заборону російських фільмів та артистів – опитування

Українці підтримують заборону російських фільмів та артистів – опитування

2 Червня 2022
1690
2 Червня 2022
16:33

Українці підтримують заборону російських фільмів та артистів – опитування

1690
Ставлення жителів Центру та Заходу України до російського культурного продукту в українському інформаційному та культурному просторі змінилось.
Українці підтримують заборону російських фільмів та артистів – опитування
Українці підтримують заборону російських фільмів та артистів – опитування

Опитування Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва показало, що жителі Центру та Заходу України підтримують заборону російських фільмів та артистів. Результати дослідження були представлені 2 червня під час онлайн-пресконференції.

Зокрема, до повномасштабного російського вторгнення у Центрі та на Заході України близько чверті громадян вважали, що заборона російських фільмів та артистів в Україні є помилковим рішенням.

Нині 71% мешканців цих регіонів погоджуються, що це є необхідним кроком для підтримки безпеки держави, і тільки 8% досі вважають, що таке рішення є помилкою.

30 травня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про заборону в Україні музики російських виконавців, які підтримують війну.

Читайте також:

Опитування методом face-to-face проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології за підтримки John Fell Oxford University Press Research Fund  впродовж 7–15 травня 2022 р. Загалом було опитано 1000 респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення семи західних (Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська,  Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька області) та чотирьох центральних (Вінницька, Кіровоградська, Хмельницька, Черкаська області) областей України. Вибірка є репрезентативною за такими показниками, як стать, вік, тип поселення та область проживання. Максимальна випадкова похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Для порівняння використані дані опитувань, проведених Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва у лютому та грудні 2021 року та у лютому 2022 року в тих самих регіонах України.

Опитування було проведене з розумінням обмежень для подібних досліджень, які з’явилися внаслідок російської агресії, руйнувань, завданих агресором, та вимушеної евакуації мільйонів громадян. Проте порівняння результатів цього опитування із даними довоєнних опитувань у тих самих областях дають Фонду підстави робити спостереження та висновки про зміни в українському суспільстві, які сталися протягом перших 90 днів війни. Обґрунтування вибірки цього опитування міститься у пресрелізі після результатів.

Фото: unsplash

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1690
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду