МКІП не відповіло, як саме витрачатимуть виділені на марафон «FreeДом» 165 млн гривень

МКІП не відповіло, як саме витрачатимуть виділені на марафон «FreeДом» 165 млн гривень

26 Травня 2022
1423
26 Травня 2022
16:44

МКІП не відповіло, як саме витрачатимуть виділені на марафон «FreeДом» 165 млн гривень

1423
Російськомовний марафон «FreeДом» був організований на початку березня силами медіагруп StarLightMedia, «Інтер», «1+1» і «Україна» на базі мультимедійної платформи іномовлення UATV. 7 травня Кабмін виділив на нього 165 млн грн з резервного фонду держбюджету.
МКІП не відповіло, як саме витрачатимуть виділені на марафон «FreeДом» 165 млн гривень
МКІП не відповіло, як саме витрачатимуть виділені на марафон «FreeДом» 165 млн гривень

Міністерство культури та інформаційної політики України у відповідь на запит «Детектора медіа» не надало інформації про те, як саме і на що витрачаються 165 млн грн, виділені Кабінетом міністрів на російськомовний телемарафон «FreeДом», який створює ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України».

У відповіді зазначено, що кошти були виділені «з метою забезпечення інформаційної безпеки держави, захисту її інформаційного простору та інформування міжнародної спільноти про події, що відбуваються під час збройної агресії Російської Федерації». Ця інформація містилася і в самому розпорядженні уряду про виділення грошей.

«Умови і процедура використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою "Збирання, обробка та розповсюдження офіційної інформаційної продукції", для збирання, обробки та розповсюдження офіційної інформаційної продукції, виробництва та трансляції телерадіопрограм для державних потреб, фінансової підтримки системи державного іномовлення України, встановлено постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 р. № 915 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для збирання, обробки та розповсюдження офіційної інформаційної продукції"», – зазначили у міністерстві, не надавши деталей.

Нагадаємо, уряд виділив на «FreeДом» 165 млн грн з резервного фонду державного бюджету 7 травня. МКІП має відзвітувати про використання цих грошей до 30 грудня 2022 року.

Російськомовний марафон «FreeДом» був організований на початку березня силами медіагруп StarLightMedia, «Інтер», «1+1» і «Україна» на базі мультимедійної платформи іномовлення UATV. 

Завдання марафону «FreeДом» — дати можливість дізнатися правду про україно-російську війну «російськомовним глядачам з усього світу». Зокрема поява такого каналу стала відповіддю на запит у світі на російськомовний телеканал, який розповідає правду про події в Україні. За інформацією джерел ДМ, значна частина команди, яка виробляє марафон, базується у Варшаві. 

Про старт проєкту повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, назвавши його «протистоянням війні в інформаційному просторі» та закликав «разом відкривати очі росіянам». 

Аналітик «Детектора медіа» Андрій Любарець аналізував ефір марафону та дійшов висновку, що він значною мірою дублює марафон «Єдині новини» та адресований радше українській, а не закордонній аудиторії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1423
Читайте також
16.06.2022 10:00
Галина Петренко
«Детектор медіа»
5 341
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду