Потураєв про колишніх проросійських ведучих: Можливо, вони справді розкаялися

Потураєв про колишніх проросійських ведучих: Можливо, вони справді розкаялися

17 Травня 2022
986
17 Травня 2022
14:07

Потураєв про колишніх проросійських ведучих: Можливо, вони справді розкаялися

986
Микита Потураєв: Нікому не радив би давати оцінки, бо людина може змінити погляди.
Потураєв про колишніх проросійських ведучих: Можливо, вони справді розкаялися
Потураєв про колишніх проросійських ведучих: Можливо, вони справді розкаялися

Голова комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, нардеп «Слуги народу» Микита Потураєв припускає, що колишні проросійські ведучі «справді розкаялися й тепер щиро працюють на користь України».

Про це Потураєв сказав в інтерв'ю «Детектору медіа».

«Я не можу давати оцінки. Нікому не радив би давати оцінки, бо людина може змінити погляди. Десятки, якщо не сотні тисяч людей в Україні, які до 24 лютого дійсно вважали, що якісь компроміси з Росією можливі, зараз не просто вважають її ворогом, а й свідомо відмовляються від користування російською мовою... Бо ніхто не може ставити під сумнів щире каяття. А щирість каяття вимірює тільки, як відомо, Господь…

Каяття може бути різним. Ми переходимо на дуже слизький ґрунт особистих моральних оцінок. Я точно собі цього дозволити не можу, бо особиста моральна оцінка в моєму випадку буде потрактована як політична. А я в цьому сенсі політичних оцінок давати не можу. Можливо, вони справді розкаялися й тепер щиро працюють на користь України», – каже нардеп.

Потураєв додав, що це не означає, що Україна не має розслідувати дії проросійських, антиукраїнських і політичних суб’єктів – політичних партій, громадських організацій, а також медіа і тих, хто там працював.

Коментуючи питання притягнення до відповідальності російських пропагандистів, Потураєв допустив, що суто теоретично це є можливим. Але, за його словами, ситуація ускладнюється тим, що до російських пропагандистів треба відносити не лише Ольгу Скабєєву, Володимира Соловйова, Дмитра Кисєльова, але ще й різноманітних «експертів».

Потураєв додав, що російські пропагандисти мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності, оскільки несуть пряму відповідальність за пропаганду війни і розпалювання ненависті до українців та інших демократичних країн.

Читайте також:

12 травня медіаспільнота закликала президента Володимира Зеленського та МКІП відсторонити від ефіру національних марафонів ведучих, які раніше поширювали проросійські наративи. 

«Детектор медіа» докладно обґрунтовував причетність цих ведучих до поширення російської пропаганди (після цієї публікації відео їхніх інтерв’ю почали масово видаляти з ютуба).

Міністерство культури та інформаційної політики заявило, що не має повноважень і не вважає за доцільне втручатись у кадрову політику телеканалів, які беруть участь у виробництві спільного телемарафону.

На сайті Кабінету міністрів з'явилась петиція щодо відсторонення журналістів, які поширювали російську пропаганду, від участі в будь-яких українських телемарафонах.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
986
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду