Мережа «Планета кіно» відновлює роботу – попри збитки

Мережа «Планета кіно» відновлює роботу – попри збитки

15 Квітня 2022
2181
15 Квітня 2022
18:14

Мережа «Планета кіно» відновлює роботу – попри збитки

2181
«Ми народ непереборний. Пережили час масок, переживем і час касок. Все буде Україна!», – транслює текст рекламна вивіска центру «Зоря» у Київські області.
Мережа «Планета кіно» відновлює роботу – попри збитки
Мережа «Планета кіно» відновлює роботу – попри збитки

Мережа кінотеатрів «Планета кіно» відновлює роботу кінотеатру у Дніпрі та Києві. Про це пише «Інтерфакс-Україна» із посиланням на СЕО мережі Наталію Байдан.

«Ми працюємо у Львові та Одесі, завтра відкриємось у Дніпрі. Наступного тижня відкриємось у Києві. До кінця місяця, можливо, у Сумах. Ситуація складна і поки що не прогнозована з Харковом», – розповіда Наталія Байдан.

Одним з головних питань для кінотеатрів лишається оновлення репертуару. Адже через війну дистрибутори відмінили кінопрокат в Україні та не надають нові стрічки.

«Генеруємо збитки. У нормальні місяці наші продажі були на рівні приблизно 80 млн грн на місяць, зараз це менше 2 млн грн, – розповіла Наталія Байдан. –  Активно веду переговори з правовласниками щодо надання нам нових релізів. Є надія, що вони з'являться у травні. Тоді, сподіваюся, ситуація владнається».

Тим часом інші кінотеатри у Києві організовують окремі покази. 2 квітня у кінотеатрі «Ліра» пройшла київська прем’єра фантастичної експериментальної стрічки «Простір/ Space» режисера Дмитра Томашпольського. На неї завітало понад 100 глядачів.

Нестача нових фільмів торкнулася і регіональних кінотеатрів. Так, центр молоді «Зоря» у місті Узин Київської області відновив роботу, випустивши у прокат фільми, які отримав до війни. Із гучними прем'єрами в Україні дистрибутори не поспішають: через війну кількість кінозалів і глядачів нестабільна.

Компанія «Артхаус трафік» організувала кінопрокат фільмів «Носоріг» та «Стоп-Земля» в Дрогобичі, Луцьку, Львові, Самборі, Трускавці, Хмельницькому. 10 гривень із кожного квитка надійшли благодійному фонду «Повернись живим». 

Фото – з сайту кінотеатру «Планета кіно» у Львові

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2181
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду