Проект «Тіні забутих предків. Виставка» увійшов в шорт-лист European Excellence Awards 2017

Проект «Тіні забутих предків. Виставка» увійшов в шорт-лист European Excellence Awards 2017

21 Квітня 2017
1096
21 Квітня 2017
18:27

Проект «Тіні забутих предків. Виставка» увійшов в шорт-лист European Excellence Awards 2017

1096
«Тіні забутих предків. Виставка», організована FILM.UA та арт-центром Я Галерея в 2016 році, увійшла в шорт-лист престижного конкурсу European Excellence Awards 2017 в галузі зв'язків з громадськістю. Проект буде боротися в категорії «Національні та регіональні кампанії. Східна Європа» ще з двома учасниками з Румунії - Itsy Bitsy FM і GSK Consumer Healthcare. Переможців оголосять 31 травня на церемонії нагородження в Брюсселі.
Проект «Тіні забутих предків. Виставка» увійшов в шорт-лист European Excellence Awards 2017
Проект «Тіні забутих предків. Виставка» увійшов в шорт-лист European Excellence Awards 2017

Проект «Тіні забутих предків. Виставка» був покликаний відтворити світ фільму, зрозуміти контекст місця та часу, в яких він створювався та дослідити, де у кінострічці художній вимисел, а де – реальність. Тому важливим було зафіксувати свідчення про сам процес творення фільму й реакції після прем’єри, а також визначити подальший вплив образної мови кінострічки на ті художні явища, що існують сьогодні.

Для реалізації проекту було здійснено кілька експедицій місцями зйомок фільму, встановлено контакти з їх учасниками, свідками, залучено близько 20 музеїв та опрацьовано більше 30 годин записів розмов про кінокартину. Також, було проведено дослідження всього, що могло зберегтися у потенційних учасників зйомок. Всі предмети вивчалися, втрачені зв'язки між ними відновлювалися, описувалися і аналізувалися. Виходячи з цього аналізу кураторами приймалося рішення про наповнення самої експозиції та каталогу.

Крім цього, щоб підкреслити актуальність картини, художники, режисери та композитор, використовуючи передові аудіо-візуальні технології, спеціально для експозиції створили твори, що переосмислюють фільм з позицій сучасності.

Роботу команди, що складалася з понад 100 осіб, змогли оцінити близько 20000 відвідувачів виставки в Києві (23 березня -10 квітня, 2016) та Львові (26 червня-17 липня, 2016).

«Тіні забутих предків. Виставка» за оцінками арт-критиків, кінокритиків, фахівців в музейній справі і простих глядачів стала найбільш значущим музейним проектом в історії незалежності України. Вона поклала початок цілої серії мультимедійних багатоплатформених експозицій на актуальні теми, які пройшли в Україні в кінці 2016 - на початку 2017 років на різних музейних майданчиках.

Премія за «За успіхи у зв'язках з громадськістю» (European Excellence Awards in Public Affairs) вручається в рамках одного з найпрестижніших міжнародних конкурсів в області піару і комунікацій - Excellence Awards. З 2015 року Excellence Awards став проводитися в п'яти регіонах одночасно, надаючи партнерам можливість охопити топових професіоналів в областях PR, HR і комунікацій по всьому світу.name="_GoBack">

Мета European Excellence Awards - відзначати і нагороджувати організації і команди, які стали прикладом впровадження інноваційних і передових стратегій і практик в області зв'язків з громадськістю.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Прес-служба FILM.UA
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1096
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду