The Washington Post вперше очолила жінка

The Washington Post вперше очолила жінка

12 Травня 2021
1268

The Washington Post вперше очолила жінка

1268
Саллі Базбі замінить на цій посаді Марті Барона, який вийшов на пенсію.
The Washington Post вперше очолила жінка
The Washington Post вперше очолила жінка

Головною редакторкою американської газети The Washington Post стала колишня головна редакторка та віцепрезидентка Associated Press Саллі Базбі. Вона стала першою жінкою, яка очолила видання за 143 роки існування. Про це 11 травня повідомила WP.

Базбі замінить на цій посаді Марті Барона, який очолював видання з 2013 року, але в лютому 2021 року вийшов на пенсію у віці 66 років. 1 червня вона візьме на себе керівництво відділом новин, що налічує майже 1000 працівників. З лютого та до того часу обов'язки головного редактора газети виконує Кемерон Барр.

Саллі Базбі працював в AP з 1988 року, спочатку репортеркою в Канзасі, Лос-Анджелесі, Сан-Дієго та Вашингтоні, працювала регіональною редакторкою на Близькому Сході в Каїрі, була помічницею начальника бюро новин у Вашингтоні, з 2010 по 2016 рік очолювала Вашингтонське бюро AP, після цього її призначили головною редакторкою АР, передає Deadline.

Нагадаємо, 7 травня 2021 року газета Washington Post повідомила, що Міністерство юстиції США за президенства Дональда Трампа таємно отримувало записи телефонних розмов трьох журналістів WP, які писали про розслідування можливих зв'язків між Росією та президентською кампанією Трампа 2016 року. У Washington Post додали, що уряд отримав розпорядження суду передати дані електронної пошти репортерів, де вказано, кому і коли журналісти відправляли електронні листи. Однак уряд не вилучив ці дані. Комітет захисту журналістів 10 травня закликав Адміністрацію президента США Джо Байдена взяти на себе зобов'язання захищати та поважати стосунки журналістів та джерел. Зокрема, підтримати керівні принципи, що захищають конфіденційні джерела, та утриматися від використання закону про шпигунство для притягнення до відповідальності журналістів та викривачів.

Фото: Deadline

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1268
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду