РНБО веде реєстр колаборантів, серед них є телеведучі – Данілов

РНБО веде реєстр колаборантів, серед них є телеведучі – Данілов

8 Квітня 2022
4140
8 Квітня 2022
09:22

РНБО веде реєстр колаборантів, серед них є телеведучі – Данілов

4140
Реєстр мають оприлюднити найближчим часом.
РНБО веде реєстр колаборантів, серед них є телеведучі – Данілов
РНБО веде реєстр колаборантів, серед них є телеведучі – Данілов

Апарат Ради національної безпеки та оборони веде реєстр колаборантів. Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки з посиланням на секретаря РНБО Олексія Данілова.

Так, він заявив, що найближчим часом цей реєстр опублікують.

«Там буде дуже багато дивовижних людей, які до 24 лютого виступали на всіх телеканалах. Вони були завсідниками та навіть ведучими деяких програм і на наших каналах кричали про нашу державу, свободу слова», – сказав Данілов.

3 березня Верховна Рада ухвалила у цілому законопроєкти про боротьбу з колабораціонізмом.

За співпрацю з державою-агресором, її окупаційною адміністрацією, озброєними чи воєнізованими формуваннями у військовій, політичній, інформаційній, адміністративній, господарській чи трудовій сферах обмежено доступ до державних посад, а також посад в органах місцевого самоврядування терміном на 15 років.

Колаборанти не зможуть у майбутньому бути членами виборчих комісій, офіційними спостерігачами, уповноваженими представниками кандидата на посаду президента України у Центральній виборчій комісії, довіреними особами кандидата на посаду президента України, кандидатами на місцевих виборах тощо.

«Детектор медіа» збирає на Дошці ганьби докази зради та колабораціонізму публічних людей — політиків, політичних коментаторів, громадських діячів, медійників. Ви можете допомогти нам, якщо знаєте когось, кого ми пропустили.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції та «Рух Чесно» працюють над Реєстром ДержZрадників з інформацією про посадовців-колаборантів.

Фото: РНБО

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4140
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду