detector.media
02.05.2022 17:26
Блогера Гліба Ляшенка судитимуть за підозрою у пропаганді війни
Блогера Гліба Ляшенка судитимуть за підозрою у пропаганді війни
У березні Ляшенку вже оголосили підозру у державній зраді.

СБУ оголосила підозру у пропаганді війни блогеру та «політичному експерту» Глібу Ляшенку.

Наразі Ляшенко перебуває за ґратами, 30 березня йому оголосили підозру у державній зраді, яка передбачає покарання від 10 до 15 років тюрми.

«Публічні заклики до агресивної війни та розв'язування воєнного конфлікту – ще один злочин, в якому слідчі спецслужби Львівщини підозрюють блогера Ляшенка. Наприкінці березня зловмиснику повідомили про підозру у державній зраді, а сьогодні ще одна підозра – за ст.436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України», – повідомляє Управління СБУ у Львівській області. 

СБУ заявляє, що зібрала великий масив інформації щодо протиправної діяльності «журналіста».

«Адже використовуючи ЗМІ, зрадник підтримував злочинні дії країни-агресора, а згодом таку інформаційну пропаганду вдало використовували російські медіа для виправдання злочинних дій РФ щодо України» повідомляє спецслужба.

СБУ додала, що досудове розслідування за обома статтями звершено, матеріали справи скеровано до суду для винесення вироку та визначення міри покарання. 

Гліб Ляшенко є фігурантом Дошки ганьби «Детектора медіа».

Блогер піарив партію «ОПЗЖ» та її керманичів, був частим гостем на каналах Віктора Медведчука до їхнього закриття в Україні, був помічений на російських пропагандистських каналах. Публікував дописи, в яких виправдовував російську агресію проти України.

У березні 2022 року президент Володимир Зеленський підписав закони про кримінальну відповідальність колаборантів.

Скріншот відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY