Віталій Сич пише щоденники війни для німецького видання Die Zeit

Віталій Сич пише щоденники війни для німецького видання Die Zeit

30 Квітня 2022
1476
30 Квітня 2022
10:00

Віталій Сич пише щоденники війни для німецького видання Die Zeit

1476
Німецькі редактори попросили головреда НВ пояснити, «чому українці тішаться російськими конвоями, які палають, і отримують задоволення від фото мертвих російських солдатів».
Віталій Сич пише щоденники війни для німецького видання Die Zeit
Віталій Сич пише щоденники війни для німецького видання Die Zeit

Головний редактор НВ Віталій Сич публікує щоденники про Україну у часи повномасштабного вторгнення Росії для німецької газети Die Zeit. Про це він розповів у своєму дописі на фейсбуці.

«У німецькій газеті Die Zeit та на її сайті виходить мій щоденник про те, як виглядає війна в Україні зсередини. Особисті переживання, умови роботи, роздуми. Те, що вони просили. Називається Mail aus der Ukraine, або листи з України. Така ж людина, як вони, ділиться своїми враженнями про війну, і вони приміряють ці переживання на себе – як розповіли мені редактори. Вже вийшло шість епізодів», — зазначив Віталій Сич.

Як виявилося, не всі емоції українців, що перебувають в епіцентрі геноциду з боку росіян, є зрозумілими німцям.

«У передостанньому листі редактори попросили пояснити, чому ми тішимося палаючими російськими конвоями і отримуємо задоволення від фото мертвих російських солдатів, — розповів Сич. — Здивувався питанню, але пояснив одним абзацом».

Головний редактор НВ у своїх щоденниках пише й про Німеччину, де раніше мешкав:

«Останній лист написав на емоціях щодо прийняття Бунтестагом нарешті закону, що дозволяє постачання важкого озброєння Україні. Де похвалив Німеччину, її медіа, її людей та висловив обурення діями канцлера Олафа Шольца та частини політичного істеблішменту Берліна за останні два місяці. І згадав три причини, через які Німеччина останні 10 років зміцнювала відносини з Росією за рахунок України.

Наступив на хворі мозолі. І багатьох у Німеччині порвало. Понад 220 коментарів за пару годин. Зазвичай, було до 20-60. Читати коментарі навіть боюся».

Нагадаємо, ситуація в інформацйному полі Німеччини не в усьому є сприятливою для України. Нещодавно відомі німецькі діячі, серед яких і журналісти, закликали федерального канцлера Олафа Шольца не постачати Україні важке озброєння. Їхнє звернення опублікував журнал про політику EMMA.

Автор фото: Валентин Науменко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1476
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду