detector.media
27.04.2022 11:41
Пресбал у Берліні цьогоріч буде присвячений Україні
Пресбал у Берліні цьогоріч буде присвячений Україні
Вечір відкриє журналістка «1+1», заступниця голови Асоціації іноземної преси Наталія Фібріг.

У Берліні 29 квітня відбудеться 69-й бал для преси, акредитованої у Німеччині (Bundespresseball), цьогоріч він буде присвячений Україні. Про це повідомляє «Укрінформ».

Вечір відкриє журналістка «1+1», заступниця голови Асоціації іноземної преси (співорганізатора балу) Наталія Фібріг. Очікується, що бал відвідає міністерка закордонних справ Анналена Бербок, міністерка оборони Крістін Ламбрехт, міністерка внутрішніх справ Ненсі Фазер, а також депутати Бундестагу, інші політики та відомі особистості. 

Федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що не братиме участі в заході, хоча традиційно він відкривав бал для преси. Пресслужба політика повідомила, що він «дуже вітає велику солідарність німецького суспільства з Україною і радий скористатися можливістю взяти участь у зборі коштів з нагоди балу».

Зазначається, що організатори балу хотіли скасувати його через війну України з Росією, але потім вирішили таки провести, оголосивши «Балом солідарності для України». Під час заходу збиратимуть кошти через організацію «Репортери без кордонів» для підтримки журналістів в Україні.

Нагадаємо, раніше німецька Weimer Media Group вирішила вручити «Премію ЗМІ за свободу» президенту України Володимиру Зеленському, колишній кандидатці в президенти Білорусі Світлані Тихановській та колишній редакторці російського пропагандистського «Первого канала» Марині Овсянніковій.

На початку березня Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми «Время» зайшла у студію з плакатом «Ні війні». Відео фрагменту трансляції було опубліковано на YouTube. Пізніше росіянка звільнилась з пропагандистського каналу і працевлаштувалась до німецького видання Die Welt. Українські активісти протестували під будівлею Die Welt з вимогою звільнити російську пропагандистку, однак у виданні відмовились це зробити.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляв, що Овсяннікову наразі активно використовують в інформаційно-психологічних операціях Росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про «необхідність» зняття з Росії санкцій.

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення закликала німецьку Weimer Media Group не вручати російській пропагандистці Марині Овсянніковій «Премію ЗМІ за свободу». Згодом її викреслили з лауреатів.

Ілюстрація: facebook.com/bundespresseball

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY