detector.media
25.04.2022 13:15
Стефанчук щодо власника 4 каналу Ковальова: Ніхто не знає, де він знаходиться і чим займається
Стефанчук щодо власника 4 каналу Ковальова: Ніхто не знає, де він знаходиться і чим займається
Керівництво Ради не знає, чи справді це Ковальов користується своїми засобами мобільного зв'язку та соціальними мережами.

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв’ю «Українській правді» повідомив, що керівництво парламенту напевно не знає, де перебуває і чим займається власник 4 каналу, нардеп «Слуги народу» Олексій Ковальов.

Коментуючи інформацію про перебування Ковальова на тимчасово окупованій частині Херсонської області, Стефанчук зазначив, що зараз ініціюється питання про «призупинення його діяльності в межах фракції».

«З того, що знаю я, ініціюється питання про призупинення ним діяльності в межах фракції "Слуга народу", тому що ніхто не може зрозуміти, де він знаходиться, чим займається, яку діяльність провадить, які коментарі дає, і чи справді це він користується своїми засобами мобільного зв'язку та соціальними мережами. У нас такої інформації немає. Але наскільки я знаю, у межах фракції є така ініціатива щодо припинення його діяльності», – повідомив спікер.

Нагадаємо, Ковальов повідомив у соцмережах, що перебуває на захопленій росіянами території Херсонської області, займається там волонтерством та захищає від мародерів свій бізнес. Нардеп стверджує, що «може в будь-який час повернутися на контрольовану територію і в тому числі до роботи у Верховній Раді».

«Радіо Свобода» повідомляло, що у «Слузі народу» збирають підписи за призупинення членства Ковальова у фракції. Депутат Єгор Чернєв повідомив, що Ковальова виключили з фракційних чатів.

«Невідомо, чи він сам користується телефоном, чи телефон в окупантів. Тому зараз йде обговорення щодо призупинення членства у фракції до з’ясування обставин», – розповів він.

Інший депутат від «Слуги народу», який попросив не вказувати його ім’я, зазначив:

«Є внутрішні домовленості, що на окупованих територіях залишається представник місцевої влади, щоб опікуватися громадою. Про що може говорити народний депутат з окупаційною владою? Як там можна взагалі знаходитись? Як депутат він представляє інтереси виборців у Верховній Раді».

Віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко зазначив, що у фракції «Слуги народу» проводять опитування щодо статусу Ковальова.

Ковальов придбав 4 канал наприкінці 2021 року, раніше співвласниками каналу були Дмитро Добродомов і Андрій Мисик.

Ковальов заявив, що купівля 4 каналу відбулась відкрито, «без будь-яких сторонніх осіб» – актив купили його батьки, а потім подарували йому. Також він заперечив, що до купівлі каналу має стосунок Офіс президента.

Фото: Олексій Ковальов - народний депутат/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY