detector.media
24.04.2022 10:36
Російські окупанти захопили в полон представників місії ОБСЄ
Російські окупанти захопили в полон представників місії ОБСЄ
Представники організації закликають звільнити з російського полону і співробітників Спеціальної моніторингової місії, і українців.

Співробітники Спеціальної моніторингової місії (СММ) потрапили в полон до російських військових у Донецьку та Луганську. Про це заявили в Організації з безпеки і співробітництва в Європі, пише Reuters.

«ОБСЄ вкрай стурбована тим, що низку членів національної місії СММ позбавили волі в Донецьку та Луганську. ОБСЄ використовує всі доступні канали, щоб сприяти звільненню своїх співробітників», — йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ.

Заступниця голови делегації Великої Британії в ОБСЄ Дейрдре Браун під час недавнього засідання  розкритикувала Росію за відмову продовжити місію СММ в Україні. Також вона закликала звільнити і з полону і представників місії ОБСЄ, і українців.

«Ми отримали тривожні повідомлення про те, що довірені особи Росії на Донбасі несуть загрозу персоналу Місії, техніці та приміщенням, а також про те, що російські війська взяли в полон співробітників СММ, — сказала Браун. — Ми найрішучішим чином засуджуємо ці загрози Місії та її відданому персоналу. Ми закликаємо звільнити співробітників СММ, а також усіх затриманих Росією українців».

У березні ОБСЄ заявила, що евакуювала з України майже 500 членів міжнародної місії та продовжує допомагати співробітникам дістатися безпечних територій.

Фото: сайт ОБСЄ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY