Документалістка Аліса Коваленко воює на Донбасі та збирає кошти для своєї роти

Документалістка Аліса Коваленко воює на Донбасі та збирає кошти для своєї роти

24 Квітня 2022
2404
24 Квітня 2022
09:59

Документалістка Аліса Коваленко воює на Донбасі та збирає кошти для своєї роти

2404
У 2015 році кінорежисерка випустила фільм про Донбас — «Аліса в країні війни». Для цього вона тривалий час вела зйомки війни.
Документалістка Аліса Коваленко воює на Донбасі та збирає кошти для своєї роти
Документалістка Аліса Коваленко воює на Донбасі та збирає кошти для своєї роти

Авторка відомих документальних фільмів Аліса Коваленко захищає Україну на Донбасі. Як зазначила кінорежисерка у своєму дописі, вона воює у складі штурмової роти.

«Все не знала як про це сказати, написати. Бо багато кому не сказала. Дала собі обіцянку у 2015 на Донбасі. І от, вже місяць як я в 2 штурмовій роті, 5 батальйон УДА. Таке рішення було питанням власної гідності. Поки не відчуваю в собі сили знімати документальне кіно так як це було раніше», — розповіла Аліса Коваленко.

Також вона повідомила, що бійці налаштовані перемагати. Зараз захисникам із її роти потрібна фінансова підтримка. Перерахувати кошти можна на картку 5375 4141 0655 7118.

Аліса Коваленко — випускниця Інститутуту журналістики Київського національного університету. Спеціальність режисера документального кіно здобула у Київському Національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого та на вищих курсах режисури документального фільму DOK PRO в школі Анджея Вайди (Варшава, Польша).

У 2015 році у співпраці з Любов'ю Дураковою кінорежисерка випустила фільм про Донбас — «Аліса в країні війни». Для цього вона тривалий час вела зйомки війни. Прем'єра стрічки відбулася на міжнародному кінофестивалі IDFA в Амстердамі у 2015 році. Фільм був представлений на численних міжнародних фестивалях та здобув три нагороди як найкращий документальний фільм в Парижі, Агадірі та Мехіко. 

Також серед знакових стрічок Аліси Коваленко — «Домашні ігри», яку вперше в історії нового українського кіно Netflix транслював у Європі.

Фільмографія:

«Експедиція 49» (Україна, Франція). Повнометражний документальний фільм. На етапі завершення.

2018 — «Домашні ігри»/ Home Games (Україна, Франція, Польща). Повнометражний документальний фільм. Світова прем’єра: Sheffield Doc/Fest, 2018 (Шеффілд, Велика Британія).

Нагороди:

- приз за найкращий європейський документальний фільм на Одеському міжнародному кінофестивалі 2018 року

- гранпрі за найкращий документальний фільм на міжнародному кінофестивалі «Duhok» (Автономна республіка Курдистан, Ірак) 2018 року

- гранпрі за найкращий документальний фільм на Мінському міжнародному кінофестивалі «Лістапад» 2018 року

- особлива увага журі на міжнародному фестивалі документального кіно «Артдокфест» Рига & Москва 2018 року

- приз за найкращий документальний фільм на міжнародному кінофестивалі Wales International Doc Fest 2019 (Кардіфф, Уельс, Велика Британія)

- приз за найкращий фільм від Федерального міністерства закородонних справ на міжнародному кінофестивалі центральної та східної Європи GoEast 2019 (Вісбаден, Німеччина).

2018 «Прекрасна гра» (Current Time TV (Чехія) та Перший: UA (Україна). Документальний серіал. Головна редакторка та співрежисерка.

2015 – «Аліса в країні війни» (Польща). / Alisa in Warland — повнометражний документальний фільм. Світова прем’єра: IDFA, 2015 (Амстердам, Нідерланди). Нагороди:

- гранпрі за найкращий документальний фільм на міжнародних кінофестивалях: FIDADOC Agadir (Агадір, Марокко),

- головний приз DocsMX Mexico (Мехіко, Мексика)

- головний приз Festival de cinéma et de Droits de l'homme de Paris & Barcelone (Париж, Франція).

2014 – «Сестра Зо» / Sister Zo (Україна, Київ). Повнометражний документальний фільм (Україна). Присвячений двоюрідній сестрі, що грала в жіночій футбольній команді. Міжнародна прем’єра: Molodist, 2014 2012 – «Поза Євро» (Україна).

Документальний альманах, короткометражний документальний фільм «Зося та Запара». Міжнародна прем’єра: Docudays UA, 2012 (Україна, Київ).

Фото з фейсбук-сторінки Аліси Коваленко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2404
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду