Генсек ООН закликав відкрити гуманітарні коридори до Великодня

Генсек ООН закликав відкрити гуманітарні коридори до Великодня

19 Квітня 2022
981
19 Квітня 2022
19:58

Генсек ООН закликав відкрити гуманітарні коридори до Великодня

981
Антоніу Гутерріш наголосив на необхідності доставлення гуманітарної допомоги мешканцям окупованих територій, а також пропонує створити безпечні умови для евакуації цивільних українців.
Генсек ООН закликав відкрити гуманітарні коридори до Великодня
Генсек ООН закликав відкрити гуманітарні коридори до Великодня

До гуманітарної паузи і відкриття коридорів для евакуації з зони бойових дій закликав генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. Про це повідомляється на сайті ООН.

«Я закликаю до чотириденної гуманітарної паузи під час Страсного тижня, що розпочинається у Великий четвер і триває до Великодня, 24 квітня. Це дозволило б відкрити низку гуманітарних коридорів», – сказав Гутерріш.

Як відзначив генсек ООН, для українців це означає нові можливості порятунку:

1. Безпечний вихід із зони бойових дій під координацією Міжнародного комітету Червоного Хреста.

2. На доповнення до попередніх гуманітарних операцій «гуманітарна пауза» дозволить безпечно доставити рятівну гуманітарну допомогу людям з таких міст, як Маріуполь, Херсон, Донецьк і Луганськ.

ООН теж готова відправити колони з гуманітарною допомогою протягом цих днів.

За даними організації, сьогодні в Україні понад 12 мільйонів людей потребують гуманітарної допомоги. Понад третину цієї кількості становлять мешканці Маріуполя, Херсона, Донецька та Луганська.

Нагадаємо, мер Маріуполя Вадим Бойченко під загальнонаціонального марафону «Єдині новини» розповів, що гуманітарна катастрофа в місті погіршується щодня.

Люди вимушені готувати їжу на технічній воді, а окупанти спалюють тіла вбитих ними маріупольців у крематоріях.

Як сказав Вадим Бойченко, єдиною людиною, яка може прийняти рішення про гуманітарний коридор для Маріуполя, є президент Росії Володимир Путін. 13-го березня, за словами мера, частину людей вдалося вивезти завдяки тому, що на Путіна вплинули священники.

Тим часом ситуація на Сході та Півдні стає загрозливою для цивільних мешканців. Як офіційно повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, російські війська намагаються розпочати битву за Донбас. Вранці 18 квітня окупанти спробували перейти у наступ майже по всій лінії фронту на Донбасі та Слобожанщині. 

Фото з сайту ООН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
981
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду