«На Україні Путін не зупиниться». Кулеба звернувся до ООН

«На Україні Путін не зупиниться». Кулеба звернувся до ООН

23 Лютого 2022
1358
23 Лютого 2022
18:28

«На Україні Путін не зупиниться». Кулеба звернувся до ООН

1358
«Якою Путін бачить роль ООН? Роль нової "Ліги націй". Ми не маємо дозволити Росії те, чого вона хоче».
«На Україні Путін не зупиниться». Кулеба звернувся до ООН
«На Україні Путін не зупиниться». Кулеба звернувся до ООН

Глава МЗС Дмитро Кулеба на засіданні Генасамблеї ООН у Нью-Йорку заявив, що повномасштабна війна в Україні означатиме кінець світового порядку, який існував досі. Про це повідомляє «Європейська правда».

«Початок масштабної війни в Україні стане кінцем світового порядку, яким ми його знаємо. Якщо Росія зараз не отримає жорсткої, швидкої та рішучої відповіді, це означатиме повне банкрутство міжнародної системи безпеки та міжнародних інституцій, яким покладено завдання підтримувати глобальний безпековий порядок»,  — сказав Дмитро Кулеба.

Він наголосив, що на Україні Путін не зупиниться: «Якщо постійному члену Ради Безпеки ООН вдасться порушити буквально всі правила, інші учасники будуть надихатися ним і слідувати його зразку. Зараз він намагається довести, що Організація Об’єднаних Націй слабка, нерішуча і не в змозі захистити свої основні принципи».

Глава МЗС переконаний: ООН для Путіна є «Лігою націй» — організацією, яка не змогла запобігти початку Другої світової війни та зрештою була ліквідована.

«Якою Путін бачить роль ООН? Роль нової "Ліги націй". Ми не маємо дозволити Росії те, чого вона хоче», — сказав  міністр.  Він перекронаний, що ООН має  стати сильним і ініціативним гравцем, який протистоїть російській агресії.

«Ніхто не зможе пережити цю кризу, якщо Путін вирішить, що він може рухатися вперед зі своєю агресією проти України. Ваші уряди і ваш народ зіткнуться з болісними наслідками разом з нашим урядом і народом. Ось чому ми повинні використати цей останній шанс для дій і зупинити Путіна там, де він є. Зрозуміло, що сам він не зупиниться»,  — сказав Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, Тетяна Монтян на засіданні Ради безпеки ООН озвучила меседжі кремлівської пропаганди. Зокрема, проросійська діячка звинуватила українську армію в обстрілі мирних людей на Донбасі.

Фото: скріншот відео Міністерства закордонних справ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1358
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду