Росія розпочинає наступ на Сході. Хоче захопити Донбас «до Великодня» — Данілов

Росія розпочинає наступ на Сході. Хоче захопити Донбас «до Великодня» — Данілов

18 Квітня 2022
1204
18 Квітня 2022
21:02

Росія розпочинає наступ на Сході. Хоче захопити Донбас «до Великодня» — Данілов

1204
За даними Центру протидії дезінформації при РНБО України, окупанти знову використовують прийом «інформаційного алібі», попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час Великодня.
Росія розпочинає наступ на Сході. Хоче захопити Донбас «до Великодня» — Данілов
Росія розпочинає наступ на Сході. Хоче захопити Донбас «до Великодня» — Данілов

Російські війська намагаються розпочати битву за Донбас. Вранці 18 квітня окупанти спробували перейти у наступ майже по всій лінії фронту на Донбасі та Слобожанщині. Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов розповів в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини».

Вторгнутися російські військові змогли до двох населених пунктів, зокрема, до міста Кремінна Луганської області. Генштаб ЗСУ раніше повідомляв про наступ окупантів також на Рубіжне.

«Сьогодні зранку майже по всій лінії фронту на території Донецької, Луганської і Харківської областей окупанти спробували прорвати нашу оборону. На щастя, наші військові тримаються. Тільки в двох місцях вони [росіяни] пройшли – це Кремінна і ще одне невеличке місто», – сказав Олексій Данілов.

Атака на Кремінну, за даними ЗМІ, була «потужною» і тривала три дні.

Як розповів секретар РНБО, мета Росії – до Великодня захопити повністю Донецьку та Луганську області і «зробити подарунок своєму фюреру».

Як прогнозує Олексій Данілов, такий варіант малоймовірний: «Ми не здаємо своїх територій».

Мешканців Донбасу та півдня Харківської області він закликав евакуюватися. Адже наміри Путіна знищити Україну та її політичне керівництво все ще на часі, нагадав секретар РНБО.

Раніше Генштаб ЗСУ повідомив, що окупанти формують додаткові підрозділи в Ростовській області та в тимчасово окупованому Криму, зокрема, для підтримки бойових дій основних силх. Орієнтовний термін формування – до 24 квітня.

Також у Генштабі не виключають, що у прикордонних з Україною районах Росії окупанти підуть на провокації та завдаватимуть авіаударів по цивільних об'єктах. А Центр протидії дезінформації при РНБО України попереджає: «Окупанти знову використовують прийом "інформаційного алібі", попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час Великодня».

Фото: пресслужба РНБО

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1204
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду