Генасамблея ООН призупинила членство Росії в Раді з прав людини

Генасамблея ООН призупинила членство Росії в Раді з прав людини

7 Квітня 2022
1467
7 Квітня 2022
20:08

Генасамблея ООН призупинила членство Росії в Раді з прав людини

1467
Резолюцію підтримали 93 держави. 24 делегації виступили проти і 58 утрималися.
Генасамблея ООН призупинила членство Росії в Раді з прав людини
Генасамблея ООН призупинила членство Росії в Раді з прав людини

Генеральна Асамблея ООН проголосувала за призупинення членства Росії у Раді ООН з прав людини. Про це повідомляється на сайті міжнародної організації. 

Голосування пройшло під час відновленої 11-ї надзвичайної спецсесії у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку. Резолюцію України та 58 країн підтримали 93 держави. 24 делегації виступили проти і 58 утрималися.

Перед голосуванням виступив постійний представник України в ООН Сергій Кислиця. Як він заявив, призупинення членства в Раді ООН з прав людини держави, яка «грубо порушує права людини, – це обов'язок, а не вибір». Він нагадав про геноцид тутсі в Руанді, який відбувався рівно 30 років тому, закликавши міжнародне співтовариство не повторювати помилок минулого.

«Сьогодні трагедія розгортається просто на наших очах», – сказав український дипломат. Кислиця закликав не залишатися осторонь та підтримати пропозицію призупинити членство Росії у Раді ООН з прав людини.

Резолюція має назву «Зупинення прав Російської Федерації, пов'язаних із членством у Раді ООН з прав людини». Голосування відбулося на підставі резолюції Генеральної Асамблеї, яка започаткувала в 2006 році Рада ООН з прав людини (СПЛ). 

Нагадаємо, до складу Ради ООН з прав людини входять 47 держав-членів, кожна з яких обирається більшістю членів Генеральної Асамблеї шляхом прямого таємного голосування на основі принципу справедливого географічного розподілу.

Місця у Раді розподіляються між регіональними групами так: група африканських держав – 13 місць; група азіатських країн – 13 місць; група східноєвропейських країн – 6 місць; група держав Латинської Америки та Карибського басейну – 8 місць та група західноєвропейських та інших держав – 7 місць.

Члени Ради мають виконувати свої повноваження протягом трьох років і не мають права на негайне переобрання після двох наступних один за одним термінів повноважень.

Дії російських окупантів шокують світ жорстокістю. Якщо Гітлер мав спеціальні війська для здійснення на окупованих Рейхом територіях геноциду місцевого населення, то у Путіна вся його армія діє як Ваффен-СС. Таку паралель провела на сьогоднішньому брифінгу заступниця міністра оборони Ганна Маляр, пише Liga.net.

Фото з сайту ООН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1467
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду