detector.media
16.04.2022 17:00
«Можу повернутися і надати пояснення»: Власник 4 каналу пояснив, чому перебуває на захопленій частині Херсонщини
«Можу повернутися і надати пояснення»: Власник 4 каналу пояснив, чому перебуває на захопленій частині Херсонщини
За словами Олексія Ковальова, він може в будь-який час повернутися на контрольовану територію і в тому числі до роботи у Верховній Раді.

Народний депутат від «Слуги народу», власник 4 каналу Олексій Ковальов повідомив, що перебуває на захопленій російською армією території Херсонщини. Про це він написав у фейсбуці, а також пояснив свою позицію журналістам програми «Схеми» («Радіо Свобода»).

Ковальов стверджує, що він є «проукраїнським політиком» і може «в будь-який момент повернутися та надати пояснення правоохоронцям».

«Мій округ тут, мій бізнес тут, у мене все тут. За мене проголосувало 25 тисяч громадян, тому кидати їх напризволяще вважаю неправильним. І, найважливіше, ми повинні підтримувати тут український товар, ми повинні купувати саме українське, а не привезене з Російської Федерації.

Також у нас багато бізнесу, який оформлений, звичайно, не на мене, на моїх родичів і так далі. Ви розумієте, почалися мародерства в перші дні… З магазинів, складів, офісів різні матеріали були вкрадені», – розповів нардеп.

Читайте також: 

За словами Ковальова, він був у Києві до 28 лютого, а потім два тижні добирався на Херсонщину. Він також розповів, що до нього додому приходили російські військові, провели обшук і «після спілкування поїхали».

«Вони не запитували контактні дані чи номери телефонів. Можливо, наскільки мені відомо – це стандартна процедура, яку вони роблять зараз з усіма представниками органів місцевого самоврядування та органів державної влади. Тобто когось забирають на 20 діб, когось на 3 доби, когось не забирають – у кожного різна ситуація», – сказав нардеп.

На запитання, чи не боїться він потрапити в російський полон, Ковальов сказав, що «страх є у всіх, ніхто не хоче побувати у полоні, але це життя».

«У будь-який момент я можу повернутися і надати будь-які пояснення будь-якому правоохоронному органу. Плюс я не маю доступу до секретних даних. За час роботи у Верховній Раді я не отримував доступу, тому не знаю, що я можу повідомити саме російським військам.

Якщо Верховна Рада буде працювати після Великодніх свят, звичайно, я повернуся до Києва і буду працювати у ВР. Оскільки це моє основне місце роботи. Але наразі, оскільки ми один день збираємося (у парламенті для ухвалення законів – ред.), доїхати до Києва неможливо. Оскільки тривалість поїздки приблизно 36-48 годин», – додав нардеп.

Нагадаємо, 28 грудня 2021 року стало відомо, що засновником ТОВ «ТРК Інтеррадіо» (4 канал) став нардеп Олексій Ковальов. Раніше співвласниками каналу були Дмитро Добродомов і Андрій Мисик.

Ковальов заявив, що купівля 4 каналу відбулась відкрито, «без будь-яких сторонніх осіб» – актив купили його батьки, а потім подарували йому. Також він заперечив, що до купівлі каналу має стосунок Офіс президента.

Новий власник запевнив, що 4 канал залишиться проукраїнським і більшість колективу мовника збережеться. Коментуючи наявність в ефірі каналу низки авторських програм, зокрема Андрія Іллєнка та Борислава Берези, які доволі критичні до чинної влади, Ковальов запевнив, що не буде ініціювати їх закриття, оскільки не може втручатися в редакційну політику.

Водночас вже 11 січня стало відомо, що 4 канал припиняє співпрацю з ведучим Остапом Дроздовим, який вів авторську програму «Прямим текстом» та проєкт у форматі інтерв’ю Drozdov. 

Згодом на каналі закрили проєкт Антіна Мухарського «Люта українізація». Припинив співпрацю з мовником і колишній нардеп Борислав Береза, який звинуватив керівництво каналу у цензурі. 

Олексій Ковальов зазначив, що випуск програми Берези «Засланці», який не пустили в ефір 4 каналу, міг призвести до санкцій з боку Нацради і порушував редакційну політику. Водночас Ковальов не проти продовжити співпрацю з Березою за певних умов.

Фото з фейсбука Олексія Ковальова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY