В Україні стартувала платформа #Моя Війна для переконання світу більше допомагати українцям

В Україні стартувала платформа #Моя Війна для переконання світу більше допомагати українцям

14 Березня 2022
2194
14 Березня 2022
12:53

В Україні стартувала платформа #Моя Війна для переконання світу більше допомагати українцям

2194
На платформу, крім історій про злочини росіян, можна додати відео або фото на підтвердження військових злочинів, які скоюють російські військові на території України.
В Україні стартувала платформа #Моя Війна для переконання світу більше допомагати українцям
В Україні стартувала платформа #Моя Війна для переконання світу більше допомагати українцям

Міністерство культури та інформаційної політики України, Асоціація інноваційної та цифрової освіти і компанія «Totonis» запустили міжнародну платформу #МояВійна.

З її допомогою кожен українець як свідок жорстокої війни Росії проти України може описати свою історію, викласти реальні факти та особисті переживання. Громадяни всіх країн світу можуть побачити і прочитати ці факти рідними для них мовами і висловити свою підтримку Україні реальними діями.

«Наразі свідками війни вже стали мільйони українців. Кожна з їхніх історій — вкрай важлива і має бути задокументована. Бо та реальність, з якою зараз стикаються жителі України, є не тільки доказом агресії рф, а й доказом злочинів кремля проти людства та гуманності. Зараз ми знаходимося на передовій і захищаємо не тільки нашу країну, а й весь цивілізований світ, кожного громадянина демократичних країн. Ми повинні поділитись зі світом тим, що переживаємо та відчуваємо. Кожна історія українців має бути почута», –  зазначив голова МКІП Олександр Ткаченко.

На платформу, крім історії, можна додати відео або фото на підтвердження військових злочинів, які скоюють російські військові на території України.

Виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав зазначила, що  усі кореспонденти проходитимуть модерацію перед тим, як історія стане доступною.

«Це передбачено, аби інші користувачі платформи, організатори та партнери проєкту були впевнені, що це написали реальні люди» – сказала Богуслав.

Модерація відбуватиметься протягом усієї реалізації проєкту, щоб уникнути участі в ньому провокаторів, ботів, а також не допустити закликів, що виходять за рамки етичних норм.

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона  відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, вбивають та грабують цивільне населення. Зокрема, росіяни методично знищують авіаударами Харків та Маріуполь.

Гаазький трибунал вже розпочав збір доказів воєнних злочинів Росії в Україні.

Головні новини про російське вторгнення – за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: ДСНС України/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2194
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду