Зеленський про рішення ЄС щодо євроінтеграції України: Треба сильніше, це не те, що ми чекаємо

Зеленський про рішення ЄС щодо євроінтеграції України: Треба сильніше, це не те, що ми чекаємо

11 Березня 2022
878
11 Березня 2022
16:47

Зеленський про рішення ЄС щодо євроінтеграції України: Треба сильніше, це не те, що ми чекаємо

878
Володимир Зеленський: Рішення політиків повинно збігатися з настроєм їхніх народів, європейських народів.
Зеленський про рішення ЄС щодо євроінтеграції України: Треба сильніше, це не те, що ми чекаємо
Зеленський про рішення ЄС щодо євроінтеграції України: Треба сильніше, це не те, що ми чекаємо

Президент Володимир Зеленський заявив, що рішення лідерів країн Євросоюзу щодо євроінтеграції України – «це не те, чого чекають» українці.

Про це Зеленський сказав у відеозверненні 11 березня.

«Вчора відбулася дуже важлива зустріч лідерів країн Європейського союзу. Довга, предметна. Ми знаємо, що говорили на цій зустрічі. Всі лідери. Хто конкретно говорив. Хто підтримував. Хто мовчав. А хто старався, щоб формулювання були все ж таки недостатніми – для України, Європи і для нашої спільної свободи. Як ми оцінюємо ухвалене рішення? Дуже просто: треба сильніше. Це не те, що ми чекаємо», – сказав Зеленський.  

Президент зазначив, що рішення політиків повинно збігатися з настроєм «їхніх народів, європейських народів».

«Ми ж знаємо цей настрій. І вони знають цей настрій. Кожен політик добре знає! У різних країнах цифри неоднакові, але опитування є, підтримка велика є. Щонайменше 60 відсотків "за". І це переважна більшість "за" – щоб Україна була частиною Європи… Євросоюз має зробити більше. Має зробити більше для нас, для України. І для себе. Ми на це очікуємо. Всі європейські народи очікують», – сказав президент.

11 березня Європейська рада на спеціальному засіданні схвалила декларацію, яка містить компромісне визнання перспективи членства України в ЄС.

Зокрема, лідери країн Євросоюзу вважають Україну частиною своєї сім'ї, але не можуть розпочати пришвидшений вступ. Також держави ЄС пообіцяли надати підтримку у відновленні демократичної України після завершення війни. 

Водночас президент Литви Ґітанас Науседа, який брав участь у саміті,  задоволений рішенням ЄС, назвавши його історичним.

«Історична ніч у Версалі. Після п'яти годин гарячих дискусій лідери ЄС сказали "так" українській євроінтеграції. Процес розпочався. Тепер ми й українці повинні зробити це швидко. Героїчна українська нація заслуговує на знання, що їй раді в ЄС», — написав Науседа у твіттері.

Раніше прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що для вступу в ЄС немає прискореної процедури, а президент Франції Еммануель Макрон вважає, що ЄС не може прийняти до свого складу країну, де триває війна.

28 лютого президент України Володимир Зеленський на тлі масштабної російської агресії підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в інтерв'ю телеканалу Euronews заявила, що Україна належить до Європейського Союзу і Союз хоче, аби вона приєдналася до нього з часом.

«Так, із часом вони будуть з нами. Вони одні з нас, і ми хочемо їх прийняти», — заявила фон дер Ляєн.

Європарламент підтримав надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ й тероборона  відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, убивають та грабують цивільне населення. Зокрема, росіяни методично знищують авіаударами Харків та Маріуполь.

Гаазький трибунал уже розпочав збір доказів воєнних злочинів Росії в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» в режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
878
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду